Mobile Vikings verhoogt databundels en kondigt eSim aan!

Goed nieuws voor klanten van Mobile Vikings: de Belgische provider kondigt namelijk aan dat het verscheidene tariefplannen van meer datalimiet zal voorzien. De klanten krijgen deze dataverhoging gratis en voor niets – of anders gezegd: de prijzen van de abonnementen zelf blijven ongewijzigd.

Concreet worden de abonnementen als volgt gewijzigd:

Nieuwe klanten kunnen onmiddellijk intekenen voor het nieuwe aanbod. Voor bestaande klanten zal de dataverhoging automatisch toegepast worden.

Maar er is meer: Mobile Vikings vermeldt in één adem ook dat het van start gaat met eSIM: dat zijn virtuele simkaarten die je kan gebruiken in een aantal (modernere) smartphones en tablets. Daardoor hoef je niet meer met de klassieke, plastic SIM-kaart te prullen maar kan je gebruik maken van een geintegreerde chip in je smartphone die hetzelfde doel geniet.

De introductie van eSIM bij Mobile Vikings is opvallend, gezien eSIMs in België tot nu toe vooral beperkt waren tot een publiek van zakelijke klanten, die via concurrenten Proximus en Orange konden intekenen op deze optie. Ook Telenet biedt (nog) geen eSIM aan voor particuliere klanten, tenzij dan voor gebruik in combinatie met smartwatches.

Opgelet: niet elke smartphone of tablet is compatibel met eSIM. Gelukkig helpt Mobile Vikings je al een eind op weg door bij het aanvragen reeds aan te geven of je toestel geschikt is.