Meer data voor Mobile Vikings-klanten!

Goed nieuws voor Mobile Vikings-klanten: de provider kondigt aan dat het met onmiddelijke ingang de datalimiet van enkele van haar abonnementen verhoogt!

Concreet gaat het over de abonnementen aan € 15 en € 20 euro. Zij krijgen er telkens 5 GB datavolume bij, waardoor klanten nu 10 en respectievelijk 15 GB kunnen downloaden. De prijzen blijven ongewijzigd – meer waar voor hetzelfde geld dus!

Het abonnement Unlimited krijgt een nuance wat betreft de Fair Use Policy: Mobile Vikings verklaart nu dat er voor 50 GB maandelijks volume aan volledige snelheid zal kunnen worden gesurfd, waarna de snelheid wordt gereduceerd naar 512 kbps. Dergelijke verduidelijking van de FUP zagen we ook eerder al bij andere providers zoals Orange.

Het vroegere abonnement aan € 25 per maand, waarvoor klanten vroeger 12 GB datavolume ontvingen in combinatie met onbeperkt bellen, komt te vervallen en wordt niet meer aangeboden. De nieuwe formules zijn dan ook interessanter voor deze klanten.

Oude formuleNieuwe formulePrijs per maand
5 GB datavolume + onbeperkt bellen10 GB datavolume + onbeperkt bellen € 15 (ongewijzigd)
10 GB data volume + onbeperkt bellen 15 GB data volume + onbeperkt bellen € 20 (ongewijzigd)
Onbeperkt datavolume (FUP) + onbeperkt bellen Onbeperkt datavolume (FUP – 50 GB aan volledige snelheid) + onbeperkt bellen € 29 (ongewijzigd)

De overige abonnementen van Mobile Vikings, aan € 10 en € 12 euro per maand, blijven ongewijzigd.

Black Cowdays bij Youfone! -50% op alles!

We kunnen Black Friday niet laten passeren zonder van enkele mooie deals te snoepen, en dat hebben ze bij Youfone helemaal begrepen! De provider pakt uit met een scherpe korting van maar liefst 50% op haar abonnementen gedurende de eerste drie maanden!

ProductPROMO 50%
Gedurende de eerste 3 maanden
Youfone 500 MB + 200 min/sms€ 3,5 / maand
Youfone 1 GB + 200 min/sms € 4 / maand
Youfone 3 GB + 200 min/sms € 5,5 / maand
Youfone 5 GB + 200 min/sms € 5 / maand
Youfone 10 GB + 200 min/sms € 8 / maand
Youfone 15 GB + 200 min/sms € 11 / maand
Youfone 500 MB + onbeperkt min/sm € 4.5 / maand
Youfone 1 GB + onbeperkt min/sms € 5 / maand
Youfone 3 GB + onbeperkt min/sms € 7 / maand
Youfone 5 GB + onbeperkt min/sms € 7,5 / maand
Youfone 10 GB + onbeperkt min/sms € 9,5 / maand
Youfone 15 GB + onbeperkt min/sms € 12,5 / maand

Orange herdoopt Go Unlimited to Go Extreme en verdubbelt databundel!

Het vlaggenschip der mobiele abonnementen van Orange krijgt een nieuw jasje: de Belgische provider kondigt aan dat het afscheid neemt van de naam “Go Unlimited”, en in plaats daarvan verder gaat met “Go Extreme“.

De naamwijziging vindt niet zomaar plaats – tot voor kort werd het abonnement aangeprezen als een product met een onbeperkte databundel.

In praktijk is dat echter nooit écht het geval, vaak vanwege praktische redenen, en om de stabiliteit van het netwerk te garanderen. Bijna alle providers die onbeperkte producten aanbieden maken daarom gebruik van een FUP – een fair use policy. Die bepaalt vaak wat een “redelijk” verbruik werkelijk is – vaak betreft het een dusdanig hoge limiet dat een modale gebruiker nooit tegen zijn grenzen aan loopt, in tegenstelling tot werkelijk onbeperkt gebruik.

In het geval van Orange krijgt de datalimiet van Orange Go Unlimited, nu Orange Go Extreme, een andere vorm: er wordt gekozen voor een duidelijke limiet van 60 GB – een aanzienlijke hoeveelheid. Ook na het bereiken van de limiet kan je nog verder surfen, maar dan aan een lagere snelheid – 512 kilobit per seconde.

Bellen en berichten sturen is nog steeds onbeperkt. Ook de prijs van het top-abonnement verandert niet, en blijft op € 40 vastgespijkerd.

Met de nieuwe limiet kunnen we nog steeds van een ijzersterk product spreken, en is het positief dat Orange een duidelijke, sterke limiet hanteert.

Tip: op het moment van schrijven hanteert Orange nog steeds een aantrekkelijke promo op alle andere mobiele abonnementen zoals Go Light, Go Plus en Go Intense!

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Youfone 250 MB + onbeperkt bellen € 7 / maand
€ 5.25 / maand
gedurende 6 maanden
Nu aanvragen Meer informatie
Mobile Vikings eSIM € 10 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Youfone 5 GB + onbeperkt bellen € 13 / maand
€ 9.75 / maand
gedurende 3 maanden
Nu aanvragen Meer informatie

Nieuwe buiten-bundeltarieven bij Youfone!

Youfone meldt dat het vanaf 1 november haar tarieven voor bellen, SMS’en en dataverbruik buiten de inbegrepen volumes van haar abonnementen aanpast. Deze zogenaamde buitenbundeltarieven worden minstens 50% goedkoper!

Concreet betekent dit dat, wanneer je datavolume, het inbegrepen aantal SMS-berichten of je belminuten overschreden zijn, aanzienlijke lagere tarieven gehanteerd worden wanneer je toch nog verder surft, SMS’t of belt.

ActiviteitTot 1 novemberVanaf 1 november
Bellen (buiten bundel)€ 0,30 per minuut € 0,15 per minuut
SMS’en (buiten bundel)€ 0,30 per bericht € 0,05 per bericht
Dataverbruik (buiten bundel)€ 0,10 per MB € 0,05 per MB

De nieuwe buitenbundeltarieven gelden voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Ontdek hier alle abonnementen van Youfone!

Nieuwe Youfone Promo: -50%!

Youfone pakt uit met een nieuwe promo: nieuwe klanten ontvangen maar liefst 50% korting gedurende de eerste drie maanden. Nadien wordt de normale abonnementsprijs toegepast. Desalniettemin een interessant aanbod waar je stevig je profijt mee kan doen!

De abonnementsprijzen van bepaalde formules werden ook gereduceerd met 1 of 2 euro per maand, afhankelijk van de gekozen opties. De korting van 50% geldt bovenop deze verlaging!

Voor Youfone 1GB met onbeperkt bellen en SMS’en betaalde je voordien bijvoorbeeld € 12 per maand. Dat bedrag wordt nu verlaagd naar € 10 per maand, en daar bovenop geniet je als nieuwe klant nu van een promotietarief van € 5 per maand (-50%) voor de eerste drie maanden.

ProductOude prijs / maandNieuwe prijs / maandPROMO 50%
Gedurende de eerste 3 maanden
Youfone 500 MB + 200 min/sms€ 7€ 3,5 / maand
Youfone 1 GB + 200 min/sms€ 9€ 8 € 4 / maand
Youfone 3 GB + 200 min/sms€ 11 € 5,5 / maand
Youfone 5 GB + 200 min/sms€ 12€ 10 € 5 / maand
Youfone 10 GB + 200 min/sms€ 18€ 16 € 8 / maand
Youfone 15 GB + 200 min/sms€ 22 € 11 / maand
Youfone 500 MB + onbeperkt min/sm€ 10€ 9 € 4.5 / maand
Youfone 1 GB + onbeperkt min/sms€ 12€ 10 € 5 / maand
Youfone 3 GB + onbeperkt min/sms€ 14 € 7 / maand
Youfone 5 GB + onbeperkt min/sms€ 15 € 7,5 / maand
Youfone 10 GB + onbeperkt min/sms€ 21€ 19 € 9,5 / maand
Youfone 15 GB + onbeperkt min/sms€ 25 € 12,5 / maand

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Youfone 250 MB + 200 min € 4 / maand
€ 3 / maand
gedurende 6 maanden
Nu aanvragen Meer informatie
Youfone 250 MB + onbeperkt bellen € 7 / maand
€ 5.25 / maand
gedurende 6 maanden
Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Red 1 GB € 8 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Welkom, Youfone: de nieuwste operator in België!

De Belgische telecom-markt is een nieuwe operator rijker: Youfone kondigt immers aan om vanaf april 2021 mobiele producten aan te bieden aan Belgische consumenten!

Wie af en toe in Nederland vertoeft zal Youfone ongetwijfeld bekend in de oren klinken: bij onze noorderburen is Youfone immers al sinds 2008 actief! De operator telt er maar liefst 400 000 klanten, en is daarmee meteen de grootste, onafhankelijke operator van Nederland.

In België hoopt men natuurlijk op een even groot succes: met een aantrekkelijk aanbod van volledig samen te stellen mobiele pakketten hoopt men de harten van de Belgische GSM-gebruiker te veroveren. Op de website van Youfone kan je kiezen uit een combinatie van meerdere hoeveelheden data, en dat telkens in combinatie met een beperkt aantal SMS-berichten en belminuten, of onbeperkt belplezier.

Alle Youfone-producten kan je ook vergelijken met het reeds bestaande telecom-aanbod op in onze prijsvergelijker. We lichten enkele interessante aanbiedingen uit, een vergelijken ze met het bestaande aanbod:

Ontdek het volledige Youfone-aanbod hier.

Klanten zullen blij zijn te vernemen dat Youfone een samenwerking aanging met Proximus en dus gebruik maakt van één van de snelste en meest stabiele draadloze netwerken van het land!

Mobile Vikings verhoogt databundels en kondigt eSim aan!

Goed nieuws voor klanten van Mobile Vikings: de Belgische provider kondigt namelijk aan dat het verscheidene tariefplannen van meer datalimiet zal voorzien. De klanten krijgen deze dataverhoging gratis en voor niets – of anders gezegd: de prijzen van de abonnementen zelf blijven ongewijzigd.

Concreet worden de abonnementen als volgt gewijzigd:

Nieuwe klanten kunnen onmiddellijk intekenen voor het nieuwe aanbod. Voor bestaande klanten zal de dataverhoging automatisch toegepast worden.

Maar er is meer: Mobile Vikings vermeldt in één adem ook dat het van start gaat met eSIM: dat zijn virtuele simkaarten die je kan gebruiken in een aantal (modernere) smartphones en tablets. Daardoor hoef je niet meer met de klassieke, plastic SIM-kaart te prullen maar kan je gebruik maken van een geintegreerde chip in je smartphone die hetzelfde doel geniet.

De introductie van eSIM bij Mobile Vikings is opvallend, gezien eSIMs in België tot nu toe vooral beperkt waren tot een publiek van zakelijke klanten, die via concurrenten Proximus en Orange konden intekenen op deze optie. Ook Telenet biedt (nog) geen eSIM aan voor particuliere klanten, tenzij dan voor gebruik in combinatie met smartwatches.

Opgelet: niet elke smartphone of tablet is compatibel met eSIM. Gelukkig helpt Mobile Vikings je al een eind op weg door bij het aanvragen reeds aan te geven of je toestel geschikt is.

Prijsverhoging Telenet in aantocht!

Telenet kondigt aan dat het binnenkort de prijzen van een aantal abonnementen zal verhogen. Op 16 augustus zullen de abonnementsprijzen van internet, televisie en telefonieproducten verhoogd worden met 1%.

Het in Mechelen gevestigde telecombedrijf geeft aan dat de prijsstijging tred houdt met de inflatie, en dat de wijziging nodig is om ook in de komende jaren kwalitatieve producten te blijven leveren aan klanten.

De aankondiging komt er enkele weken na de invoering van het vernieuwde One-gamma, een productaanbod waarmee klanten zelf hun aanbod kunnen samenstellen op basis van hun specifieke wensen en noden. De nieuwe producten, Telenet One en Telenet OneUp, blijven echter buiten schot bij de aangekondigde prijsstijgingen.

Telenet-klanten zullen de komende tijd door het bedrijf zelf geïnformeerd worden over de prijsstijging.

Telenet vernieuwt productaanbod: geen surflimieten meer!

Het is een opvallende zet van Telenet: nadat de populaire provider een hele tijd vasthield aan haar productbundels onder de WIGO en YUGO-noemer, gooit men nu het roer om met de introductie van Telenet ONE.

Voor klanten betekent het alvast dat men nu minder lang zal moeten zoeken naar een passend product: met ONE bepaalt de Telenet-klant namelijk zelf wat hij of zij toevoegt kwa diensten. Je kan kiezen uit twee basisformules: Telenet ONE en Telenet ONEup, waarbij je oftewel aan 150 Mbps oftewel aan een razende 1Gbps kan surfen vanuit je zetel. Onderweg val je terug op een 4G-verbinding (al is ONEup wel 5G-ready) en surf je aan 30 Mbps – wat ons nog altijd meer dan voldoende lijkt!

Het valt je misschien op dat we tot nu toe nog geen downloadlimieten hebben vermeld, en dat klopt: de limieten gaan op de schop. Surfen is vanaf onbeperkt, of alleszins zolang de kleine lettertjes van de Fair Use Policy (FUP) het toelaten. In praktijk betekent dat een downloadlimiet van 3 TB per maand (let op: terabyte, dus omgerekend meer dan 3 000 GB!) tijdens de piekuren van ’s middags tot middernacht. Voor mobiel datagebruik heb je zo’n 40 GB ter beschikking. Overschrijd je deze limieten, dan wordt je snelheid herleid naar 512 kbps tot het einde van de (factuur)maand.

De flexibiliteit trekt zich bovendien door naar mobiel bellen: de ONE en ONEup-abonnementen zijn vrij uit te breiden met meerdere mobiele simkaarten, die dan elk over 40 GB datavolume beschikken. Bellen en SMS’en, zeg je? Jawel: ook hier zeggen we de limieten vaarwel en bellen we vanaf nu onbeperkt. Een klassieke telefoonlijn is vanaf nu een gratis optie.

Ten slotte kan je ook nog eens kiezen wat voor televisiekijker je bent, en het Telenet-abonnement aan je noden aanpassen: de klassieke TV-kijker die graag alle zenders bekijkt via een decoder zal zijn gading vinden in Telenet Iconic TV. Ben je echter een fervente streamer, dan kan je besparen door Flow TV te kiezen: voor slechts € 9,50 per maand kijk je naar 14 zenders in HD, en dat op al je apparaten.

Vergelijken we het nieuwe aanbod van Telenet met dat van andere providers, dan zien we een zeer gelijkaardig voorstel bij Proximus met haar Flex-abonnementen, en bij Orange met haar LOVE-bundels. Ook daar kiezen klanten voor een aanpak op maat, en kiest men zelf hoe het gewenste product eruit ziet. De prijzen van Telenet ONE zijn echter zeer competitief in de markt gezet, waardoor het voor consumenten absoluut de moeite loont om te vergelijken of hun huidige provider nog wel het best aan hun wensen voldoet.

Geen downloadlimieten meer: Proximus steekt klanten een hart onder de riem

De coronacrisis grijpt wild om zich heen, en dat hebben ze ook bij Proximus begrepen. Om klanten een hart onder de riem te steken lanceert de provider nu verscheidene initiatieven: zo geldt er bijvoorbeeld geen downloadlimiet meer voor residentiële internet-abonnementen.

Maar daar blijft het niet bij! Leest u mee?

Waarom kondigt Proximus deze voordelen aan?

De huidige crisis impacteert ons allemaal, zowel bij de huis, tuin- en keukengebruiker als bij de professionele aannemer. Bovendien vindt er een verschuiving plaats naar thuiswerken, waardoor het internetgebruik verandert. Voor degenen die niet van thuis uit kunnen werken, is connectiviteit en bereikbaarheid nu belangrijker dan ooit tevoren. En ook gehele sectoren, zoals de horeca, de cultuursector en de media, krijgen financieel de wind van voren.

Geen downloadlimiet meer bij Proximus? Wat nog meer?

De aanpassingen richten zich op een breed publiek, en bevoordelen zowel residentiële klanten (gezinnen en “gewone” klanten), maar ook bedrijven en ondernemers. We overlopen even het overzicht van de aankondiging:

  • De downloadlimiet voor residentiële internet-abonnementen wordt opgeheven.
  • Leerlingen en studenten die thuis niet over een internetaansluiting beschikken, kunnen beroep doen op toegangscodes voor publieke wifi-netwerken die door Proximus worden verdeeld.
  • Personeel in de gezondheidszorg krijgt 10 GB extra mobiele data ter beschikking.
  • Horeca-uitbaters krijgen één maand korting op abonnementen die door de verplichte sluiting ongebruikt blijven.
  • Op Proximus Pickx, het televisieplatform van de telecomgroep, worden speciale livekanalen ingericht waarop de cultuursector creatieve uitzendingen kan delen.

Kanttekening bij deze boodschap is wel: met uitzondering voor de korting voor horecaklanten is uit de aankondiging niet af te leiden of het hier om een tijdelijke reeks maatregelen gaat.

Proximus-verkooppunten vanaf maandag gesloten

Proximus kondigt deze boodschap niet met de grote trom aan, maar meldt het nieuws in de introductie bij haar kwartaaloverzicht.

Opvallend is dat Proximus geen officiële aankondiging van een (tweede) lockdown afwacht, maar nu al communiceert dat het vanaf maandag al haar winkels zal sluiten. Klanten die beroep willen doen op medewerkers of ondersteuning kunnen echter nog steeds via de digitale kanalen of telefonisch beroep doen op de Proximus-klantendienst.