Proximus lanceert Epic Combo: een abonnement met internet, mobiele telefonie en digitale televisie afgestemd op millenials

Proximus breidt haar lijn van Epic-abonnementen uit met een derde aanbod: Epic Combo. In tegenstelling tot de eerdere abonnementen Epic Stories en Epic Beats betreft het hier niet enkel een aannbod voor mobiele telefonie, maar een pack waarin mobiele telefonie, breedband internet en digitale televisie wordt gecombineerd.

Het mobiele facet biedt gebruikers onbeperkte mobiele data voor de populairste apps om televisie te streamen (Netflix, Proximus TV, Twitch en Youtube), muziek te streamen (Apple Music, Deezer, Google Play Music, Soundcloud en Spotify) of sociale media te consumeren (Facebook en Facebook Messenger, Instragram, Pinterest, Snapchat, Twitter en WhatsApp). Hier bovenop krijgen zij 4GB mobiele data voor al het andere mobiele dataverkeer. Bellen kan met de 150 belminuten inbegrepen in het abonnement. SMS’en kan naar hartelust, en is onbeperkt qua verbruik.

Televisiegebruik kan via de Proximus TV-app of de Proximus TV-website. Het pakket biedt 23 populaire kanalen aan: een mélange van Nederlandstalige en Franstalige zenders, en één Duitstalig kanaal. Hier bovenop komen nog regionale zenders, afhankelijk van de woonplaats van de gebruiker. Een gelijkaardige mix van 22 radiozenders (Nederlandstalig, Franstalig en één Duitstalige zender) vinden we terug voor wie graag muziek beluisterd via Proximus TV. TV Replay is inbegrepen, waardoor je tot 36 uur kan terugkeren in je tv-gids. Handig voor het geval je een opname was vergeten in te stellen.

Het abonnement biedt hier bovenop ook breedband internet aan via het bekende VDSL-netwerk van Proximus, zonder datalimiet.

Het Epic-aanbod van Proximus is afgestemd op millenials, jeugdige gebruikers die helemaal mee zijn met het mobiele, digitale tijdperk en dus graag à volonté media verbruiken op hun smartphone.

De abonnementen hebben een sterke nadruk op het mobiele gebruik, Epic Combo biedt bijvoorbeeld geen vaste lijn aan, en ook geen vaste digicorder om aan je televisie te verbinden: het digitale-televisieverbruik is vooral bedoeld om via een smartphone, tablet of laptop plaats te vinden. Kijken op je televisie kan nog altijd door gebruik te maken van een Chromecast (een dongle aan je televisie die de beelden van je smartphone of tablet draadloos ontvangen kan) of door je laptop aan te sluiten via een HDMI-kabel.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Proximus Epic Combo € 64.99 / maand
€ 59 / maand
gedurende 6 maanden
Nu aanvragen Meer informatie
Orange Love + Koala € 69 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Telenet Whop € 70.52 / maand
€ 60 / maand
3 maanden lang
Nu aanvragen Meer informatie

Proximus verhoogt belminuten Epic Stories en Epic Beats

Proximus geeft te kennen dat zij een vroeg paascadeau in petto hebben voor klanten van de mobiele abonnementen Epic Stories en Epic Beats. Beide abonnementen krijgen een update en bieden nu meer belminuten en (in het geval van Epic Beats) meer mobiele data dan voordien. Er vinden geen prijsaanpassingen plaats.

Het aantal belminuten inbegrepen in het Epic Beats abonnement wordt verdubbeld van 60 naar maar liefst 120 belminuten. Bovendien krijgen Epic Beats klanten vanaf nu ook 4 GB mobiele data, in plaats van 3 GB. Dit bovenop de onbeperkte datalimiet voor social media-apps.

Het aantal belminuten inbegrepen in het Epic Stories abonnement wordt verhoogd van 60 naar 90 minuten. Voor Epic Stories vindt er er geen verhoging van de mobiele datalimiet plaats – klanten blijven genieten van 3 GB mobiele data, aangevuld met een onbeperkt dataverbruik voor social media-apps zoals Facebook.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Scarlet Red € 8 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Kolibrie € 8 / maand
€ 4 / maand
3 maanden lang
Nu aanvragen Meer informatie
Mobile Vikings 1GB + 50 min € 10 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Mobiele data is gouden haantje van Belgische telecomoperatoren

Uit een onderzoek van het Zweedse bureau Tefficient blijkt dat Belgische telecomoperatoren bij de wereldtop behoren wat betreft de omzet die uit mobiele data wordt geput.

De ranglijst wordt aangevoerd door Proximus, dat in fiscaal jaar 2018 gemiddeld € 16,60 verdiende per gigabyte mobiele data. Orange sluit aan vanop de derde plaats in de rangschikking, met een gemiddelde van € 13,50 per gigabyte. Verder in het lijstje vinden we ook Telenet / Base terug, op de tiende plek. Zij verdienden in 2018 gemiddeld € 9,50 per gigabyte.

De tarieven zijn daarmee opvallend hoog vergeleken met de rest van de wereld: met maar liefst drie Belgische providders in de top 10 wordt nog maar eens duidelijk dat het de moeite loont om ook naar andere providers te kijken. Prijzen vergelijken kan je alvast een flinke besparing opleveren.

Hoe moet ik van Dommel wisselen naar een andere provider?

Afgelopen week werd duidelijk dat Dommel de handdoek in de ring gooit, en op korte termijn stopt met het aanbieden van diensten. Als klant moet je het maar meemaken natuurlijk. Samen met het gehele klantenbestand van Dommel kan je nu op zoek naar een nieuwe leverancier voor je telecom. Bovendien heerst er bij vele klanten onzekerheid over de manier waarop GSM-nummers nu zullen worden overgedragen. Over dat laatste heeft Dommel al aangegeven dat ze mee zullen blijven werken, al is het natuurlijk koffiedik kijken of de exodus in de praktijk even soepel zal verlopen als men hier doet uitschijnen.

Wat het wisselen van provider betreft, vragen veel klanten zich af hoe zo’n overstap nu net in zijn werk gaat. Laten we dat even toelichten: om over te schakelen naar een andere provider, volstaat het om je provider naar keuze te contacteren, en tijdens het bestelproces aan te geven dat je wenst over te schakelen van Dommel. Het is je nieuwe provider die vervolgens de touwtjes in handen neemt, en het nodige doet om je contract bij Dommel te annuleren. Gaf je aan dat je het originele GSM-nummer wilt behouden, dan zal ook de nummeroverzet door je nieuwe provider worden voorzien.

Het lijkt misschien wat onwennig dat je nieuwe provider dit voor zijn rekening neemt, maar het gehele proces maakt deel uit van Easy Switch, een procedé dat sinds juli 2017 in werking is en het eenvoudiger moet maken om van provider te wisselen. Niet alleen wordt veel administratie uit je handen genomen als klant, de eventuele onderbreking in dienstverlening wordt zo beperkt mogelijk gehouden.

Dommel stopt met telecomdiensten vanaf zondag 31 maart

De virtuele operator Dommel kondigt aan vanaf zondag 31 maart geen telecomdiensten meer aan te bieden. Daarvoor gebruikte de operator namelijk het netwerk van Proximus, maar die relatie sprong af na een langdurig juridisch dispuut. Die juridische strijd wordt nu gestaakt, met een uitkomst in mineur voor Dommel en haar klanten.

De virtuele operator gaat nu op zoek naar een alternatieve leverancier voor internetproducten en mobiele telefonie, maar die zoektocht zal enige tijd in beslag nemen. Het bedrijf geeft alvast aan begrip te hebben voor klanten die niet kunnen wachten op een alternatieve oplossing.

Wie op zoek is naar een nieuwe provider, nodigen we alvast uit om prijzen te vergelijken voor packs, breedband internet en mobiele telefonie.

Goedkoopste internet België

Internet is voor vrijwel iedereen in België van belang, het is nu eenmaal zo dat je op een dag een lange tijd doorbrengt op het web. Nu is het niet altijd even makkelijk om snel internet te krijgen voor een lage prijs, het blijkt dan ook dat steeds meer mensen teveel betalen voor hun internet zonder dat ze dit doorhebben. Wij zijn er om hier verandering in te brengen, bij ons is het namelijk mogelijk om alle providers te vergelijken. Op deze manier kan je zien wat het goedkoopste internet in heel België is. Ook kan je zien wat de snelheden zijn van de diverse aanbieders en wat deze snelheid nu precies inhoudt voor jouw internetgebruik. Laten we eens kijken hoe dit dan in zijn werk gaat!

Hoe wordt het tarief berekend

Er zijn diverse dingen die van invloed zijn op de prijs van het internet bij een provider. De snelheid speelt een enorm belangrijk rol, dit is dan ook de voornaamste factor die invloed zal uitoefenen op de prijs. Wanneer je snel internet thuis wilt hebben dan zal je meer moeten betalen. Hoe sneller het internet, hoe hoger de prijs in de maand. Snel internet is echter wel zo prettig, je wilt tenslotte wel zonder vertraging en onderbreking op het web surfen. Bij dit overzicht van ons kan je zien wat nu eigenlijk het goedkoopste internet in België is met de meest hoge snelheid. Door deze keuzes kan je zien welke aanbieders er teveel vragen en welke aanbieders wel een goede prijs kwaliteit verhouding bieden.

Daarnaast is het zo dat je door middel van deze vergelijking de keuze kan maken om over te stappen op een andere aanbieder. Als je te veel betaald dan is overstappen nog niet zo verkeerd. Wat je ook kunt doen is dreigen met opstappen, het blijkt dat je door deze tactiek vaak korting kunt krijgen. De providers willen nu eenmaal het liefst hebben dat je bij hen blijft, om je over te halen zullen ze vaak korting geven op je huidige tarief. Zoals je wel kunt zien loont het dus altijd om te kijken wat het goedkoopste internet in België is. In beide gevallen kan je aanzienlijk veel geld besparen!

Een handig overzicht

Goed, je kunt bij ons dus antwoord krijgen op de vraag wat nu eigenlijk het goedkoopste internet in België is. Wanneer je dit weet kan je zonder problemen overstappen op een aanbieder die tenminste wel de goede prijzen hanteert. Bekijk eerst eens wat voor soort internet je nu nodig hebt. Heb je behoefte aan een snelle verbinding of maakt het voor jou niet uit als het allemaal wat langzamer gaat? Door deze vraag te beantwoorden kan je jouw keuze nog net even wat specifieker maken, dit maakt het gelijk een stuk makkelijker om een keuze te maken natuurlijk.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Orange Flybox 15 GB € 15 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Flybox 150 GB € 20 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Internet Poco € 23 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Providers vergelijken

Er zijn veel providers te vinden waar je uit kunt kiezen in België. Elke provider biedt diverse soorten pakketten aan, al deze pakketten hebben vervolgens weer hun eigen voor en nadelen. We zien dat steeds meer providers een vorm van 3 in 1 aanbieden. Door middel van deze pakketten krijg je internet, bellen en tv ineen. Dit maakt het dan ook mogelijk om voortaan maar één abonnement te hebben in plaats van losse abonnementen voor de diverse diensten. Het is alleen wel belangrijk dat je nog even de providers gaat vergelijken, wij kunnen je hierbij helpen.

De meest makkelijke manier om providers te vergelijken
Bij ons kan je zien wat de provider nu zo bijzonder maakt en wat de kenmerken zijn van de abonnementen die zij aanbieden. Op de allereerste plaats kijken bij natuurlijk naar de internetsnelheid, deze speelt een grote rol. Hier op de site kan je zien wat de snelheid is van de betreffende aanbieder, door de providers te vergelijken is het mogelijk om de snelheid te kiezen die aansluit bij jouw internetgebruik. Internet is natuurlijk niet alles in huis, je wilt ook tv kunnen kijken. Hier in het vergelijkingsoverzicht kan je zien welke pakketten er gekozen kunnen worden en welke zenders hier dan zoal onder vallen. Er is ontzettend veel keuze als het op zenders aankomt. Zo is er genoeg te beleven voor de sportliefhebbers, maar ook de mensen die van kookzenders houden hebben altijd wel iets om te kiezen. Als laatste moet er nog gekeken worden naar de telefonie. Door de providers te vergelijken kan je het aantal belminuten en MB’s kiezen die bij jou zal passen. Mocht je veel appen en interneten dan is een grote bundel niet bepaald verkeerd.

Dan rest ons nog het tarief van de betreffende provider. Deze kan je uiteraard ook gewoon terugvinden in het overzicht. Het tarief wordt berekent vanaf het startarief plus alle bijkomende kosten. Zo zal je meer betalen als je veel zenders wilt hebben of als je een hogere internetsnelheid wenst voor in huis. De prijzen zijn op deze manier makkelijk te overzien, je hoeft nu alleen nog maar een aanbieder te kiezen die een tarief hanteert wat aansluit bij wat je in gedachten had.

Provider vergelijken op een simpele wijze

Makkelijk onderscheid maken, dit is wat wij voor ogen hebben middels ons systeem voor providers vergelijken. Het is niet altijd even makkelijk om een aanbieder te kiezen die een pakket aanbiedt wat bij jouw situatie past, er is gewoonweg te veel keuze op de huidige markt. Door deze allemaal te vergelijken is het toch nog mogelijk om als het ware enige orde te scheppen in de chaos. Bekijk deze vergelijking om er achter te komen welke provider nu bij jou zou passen.

Internetprovider

We zien dat mensen steeds meer tijd online doorbrengen. Dit heeft dan ook als gevolg dat het internet toch wel belangrijk aan het worden is in het dagelijks leven. Iedereen zal wel internet nodig hebben thuis, je kunt bijna niet meer zonder. Echter is het wel zo dat je niet zomaar internet kunt krijgen in huis, voor je verbinding hebt moet je nog een internetprovider kiezen. Bij ons is het makkelijk om een internetprovider te vergelijken. Wij laten je zien welke aanbieders er nu eigenlijk zijn en wat je krijgt bij deze internetprovider. Door al deze partijen op een rijtje te zetten kan je er een kiezen die past bij jouw internetgebruik voor in huis.

De internetsnelheid – een belangrijke factor

Het meest belangrijke van het internet is natuurlijk de snelheid, deze is voor iedere internetprovider belangrijk. De internetsnelheid zal dan ook het belangrijkste zijn wanneer we kijken naar de tarieven van deze abonnementen. Het is mogelijk om te kiezen voor een lage internetsnelheid, in ons land wordt dit nog vrij regelmatig gekozen voor de mensen van wie het allemaal niet zo snel hoeft. Voor de meeste mensen zal is dit zeker genoeg om de dag mee door te komen. Je kan zonder problemen online nieuws lezen, mail checken en online werken. De laatste jaren is de snelheid van het internet namelijk stukken sneller geworden, een echt lage snelheid bestaat dan ook niet meer. Voor de gamers onder ons is de lage snelheid wel te traag, om al jouw games zonder vertraging te kunnen spelen zal je toch moeten kiezen voor een ietwat betere snelheid. Je wilt natuurlijk niet hebben dat de verbinding wegvalt als je net in een potje zit.

De prijzen van de internetproviders zijn lang niet overal hetzelfde, het is dan ook lastig om hier één partij aan te wijzen als het goedkoopste. Hier kan je dus het overzicht zien van alle mogelijke aanbieders als het gaat om internet. Door aan te geven wat voor snelheid je nodig hebt thuis kan je jouw keuze wat specifieker maken, hoeft nu alleen nog maar een aanbieder te kiezen die binnen jouw budget valt. Een internetprovider kiezen is door deze vergelijking in een keer een stuk makkelijker geworden. Daarnaast kan je veel geld besparen, je ziet tenslotte wat de prijzen zijn bij een internetprovider en wat deze zijn in verhouding tot de andere aanbieders.

Internet vergelijken op een snelle manier

Een internetprovider kiezen is normaal gesproken altijd een gedoe, er is immers ontzettend veel keuze waar je uit kunt kiezen. Wij willen het jou door middel van deze vergelijking aanzienlijk veel tijd en geld laten besparen. Kies zelf wat je wilt doen op het internet en wat de snelheid moet zijn van de verbinding bij jou in huis. Wij laten je vervolgens zien welke keuzes er beschikbaar zijn voor jouw actuele situatie. Iedereen kan op deze manier een internetprovider kiezen die echt past bij jouw internetgebruik!

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Orange Flybox 15 GB € 15 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Flybox 150 GB € 20 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Internet Poco € 23 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Internet en tv providers

Op het gebied van internet en tv is er enorm veel keuze uit de diverse soorten providers. Elke provider hanteert zijn eigen pakketten, hier hoort dan ook een bepaald tarief aan vast. We zien dat de meeste providers internet en tv combineren. Dit is natuurlijk ontzettend handig, op deze manier kan je alles in een keer afsluiten. Wanneer je het uitrekent dan zal je zien dat je hier op jaarbasis aanzienlijk veel mee kunt besparen. Maar welke internet en tv providers zijn er dan goed, en wat zijn nu eigenlijk de voordelen van deze providers? Bij ons is het mogelijk om al deze providers op een snelle en simpele manier te vergelijken. Dit maakt het een stuk makkelijker om een keuze te maken.

Bellen is niet meer nodig

De internet en tv providers zijn een uitstekende keuze voor iedereen die niet meer zo vaak belt op een dag. Er zijn dan ook steeds meer mensen die geen vast telefoonnummer thuis willen hebben, ze bellen wel gewoon met hun telefoon. Door te kiezen voor deze speciale internet en tv providers kan je toch nog jouw woning voorzien van de benodigde verbinding zonder dat je onnodig veel geld betaald voor het bellen. Deze pakketten worden de laatste jaren steeds bekender, je kunt nu eenmaal het beste combineren uit de wereld van de tv en die van het internet. Als we kijken naar de prijzen dan kan je op jaarbasis veel besparen door over te stappen op een dergelijk pakket.

Aanpasbaar voor jouw situatie

Het is ook nog eens zo dat je bij de internet en tv providers altijd nog de vrijheid hebt om jouw pakket persoonlijker te maken. Voor de tv moet je hierbij denken aan de speciale zenderpakketten of aan de uitbreiding naar interactieve televisie. Bij het internet gaat het natuurlijk om de snelheid die voor jou van toepassing is. Mocht je een gamer zijn dan is het mogelijk om te kiezen voor de meest hoge snelheid, als internet voor jou niet zo belangrijk is dan kan je hem natuurlijk ook wat lager zetten. De snelheid zal invloed hebben op de prijs, door hier een beetje mee te spelen kan je jouw pakket voorzien van een net iets persoonlijkere uitstraling.

Een goedkoper pakket

De internet en tv providers hebben het goed bekeken, zij hebben het namelijk mogelijk gemaakt om aanzienlijk veel geld te besparen om jouw abonnement. Door het bellen buiten spel te zetten kun je op jaarbasis tientallen tot soms wel honderden euro’s besparen. Mobiele telefoons worden steeds populairder, het zal dan ook niet al te lang duren voordat je alleen nog maar met een mobiel nummers kunt bellen. Hier kan je al deze internet en tv providers op de meest makkelijke en snelle manier vergelijken, dit heeft als gevolg dat je een pakket kunt samenstellen wat helemaal aansluit bij wat je in gedachten hebt en wat je graag thuis wilt hebben.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Orange Flybox 15 GB € 15 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Flybox 150 GB € 20 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Internet Poco € 23 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Abonnement TV

Vrijwel iedereen vindt het leuk om tv te kijken. Na een dag werk of school is het heerlijk om even de voetjes omhoog te doen en om achterover naar jouw favoriete series of zenders te kijken. Het is alleen wel zo dat het niet altijd even makkelijk is om een geschikt abonnement voor je tv te vinden, er is immers ontzettend veel keuze op dit gebied. Alle aanbieders hebben zo hun eigen kenmerken en voordelen, alleen dit onderscheid is niet altijd makkelijk om te zien. Door deze vage grenzen hebben veel mensen een abonnement voor de tv die niet aansluit bij wat zij zouden willen. Wij kunnen je helpen om wel een goede keuze te maken, bij ons kan je je abonnement voor tv vergelijken.

Abonnement tv – zonder problemen vergelijken

Bij ons ons is het mogelijk om alle mogelijke abonnementen voor de tv te vergelijken. We zien dat de aanbieders ieder hun eigen voor en nadelen hebben. Je vindt bijvoorbeeld aanbieders die zich specialiseren op een lage prijs, bij deze aanbieders kan je voor een laag maandbedrag de standaard zenders kopen. Echter is er natuurlijk nog veel meer onderscheid te vinden, deze hebben vooral betrekking op de zenders die je kunt bekijken op jouw tv. Hier zien we dan ook dat de aanbieders het mogelijk maken om een persoonlijk pakket te kiezen. Door deze pakketten kan iedereen zijn of haar abonnement voor tv geheel zelf samenstellen. Tv kijken was nog nooit zo leuk geweest, voortaan heb je alle zenders die aansluiten bij jouw interesses.

Kiezen voor een persoonlijk pakket

De pakketten zijn de voornaamste middelen waarmee de aanbieders zich onderscheiden, de pakketten gaan dan ook op de zenders die van toepassing zijn op jouw abonnement voor je tv. Zo is het bij Telenet mogelijk om allerlei kookzenders te ontvangen als je dit leuk vindt.  Ook voor de sportfans is er genoeg wat je kunt kiezen, de sportzenders hebben alles wat je nodig hebt om maar op de hoogte te blijven van de laatste uitslagen en wedstrijden. Wij zijn er voor jou om deze keuzes wat makkelijker te maken. Voortaan kan je jouw abonnement voor de tv vele malen makkelijker filteren en selecteren. Dit maakt het dan ook mogelijk om te kiezen voor een goedkoop abonnement, of je kunt er juist voor kiezen om iets meer te betalen om zo toch al die extra zenders te ontvangen.

Door ons abonnement tv aanbieder overzicht is het een stuk makkelijker om jouw persoonlijke abonnement te kiezen. Op deze manier zal je nooit meer onnodig veel tijd kwijt zijn met het uitzoeken van de beste keuze. Die tijd die je overhoudt kan je mooi gebruiken om net even wat langer op de bank te blijven hangen. Een persoonlijk abonnement voor tv samenstellen voor de meest lage prijs was nog nooit zo makkelijk geweest als nu!

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

TV Vlaanderen Antenne TV € 9.95 / maand Nu aanvragen Meer informatie
TV Vlaanderen Basic Light € 14.9 / maand Nu aanvragen Meer informatie
TV Vlaanderen Basic € 17.90 / maand Nu aanvragen Meer informatie