Orange kondigt Love Duo aan voor kabelknippers

Orange kondigt een nieuw abonnement aan voor zogenaamde “kabelknippers”: klanten die geen nood meer hebben aan kabeltelevisie, bijvoorbeeld omdat ze  meer online video consumeren via Netflix, Youtube, en andere platform.

Het nieuwe abonnement heet “Love Duo” en omvat een combinatie van een vaste internetverbinding met onbeperkte datalimiet en een mobiel abonnement.

Concreet zal je Love Duo kunnen aanpassen aan je mobiele datavereisten, door het te combineren met de mobiele data-abonnementen Kolibrie (0,2 GB), Dolfijn (3 GB), Koala (8 GB), Cheetah (16 GB) of Arend (onbeperkt). De prijs past zich recht evenredig aan afhankelijk van de gekozen combinatie: het gamma spreidt zich van € 42 per maand voor Love Duo + Kolibrie tot € 64 per maand voor de topper in de reeks : Love Duo + Arend.

Het volledige Love Duo-aanbod van Orange:

  • Love Duo + Kolibrie (0,2 GB): € 42 per maand
  • Love Duo + Dolfijn (3 GB): € 49 per maand
  • Love Duo + Koala (8 GB): € 54 per maand
  • Love Duo + Cheetah (16 GB): € 64 per maand
  • Love Duo + Arend (onbeperkt): € 64 per maand

Het bonnement Love Duo vormt een aanvulling op Love Trio, dat – zoals de naam al doet vermoeden, wel een pack aanbiedt dat televisie omvat.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Orange Love Duo + Kolibrie € 42 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Love Duo + Dolfijn € 49 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Love Duo + Koala € 54 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Mobile Vikings lanceert nieuw aanbod met ongelimiteerde data

Mobile Vikings kondigt een nieuw mobiel abonnement aan met ongelimiteerd dataverbruik. Het product draagt de kleurrijke naam “Da Da Ta” en moet een speerpunt vormen tegen gelijkaardige producten van andere providers op de mobiele markt, zoals Proximus en Telenet.

Daarbij valt vooral het zeer aantrekkelijke prijskaartje op. Mobile Vikings tracht duidelijk een scherp aanbod op de markt te zetten, en biedt het nieuwe abonnement aan voor een veel lagere prijs dan de eerdergenoemde concurrenten. Intekenen op “Da Da Ta” zal namelijk kunnen voor slechts € 29 per maand.

Ongelimiteerd wel met een korrel zout te nemen: om misbruik tegen te gaan is het abonnement in realiteit beperkt tot 20 GB surfen aan volledige snelheid, waarna de download snelheid beperkt wordt naar 512 kbps. Daarmee is Mobile Vikings echter geen uitzondering – ook de andere spelers op de markt hanteren gelijkaardige maatregelen om illegitiem gebruik tegen te gaan.

Mobiele abonnementen vergeleken

We zouden Providersvergelijken.be niet zijn als we meteen het abonnement vergeleken met gelijkaardige aanbiedingen op de markt. Daarbij concluderen we inderdaad dat Mobile Vikings met scherp schiet: het abonnement Da Da Ta valt beduidend lager uit dan ongelimiteerde mobiele abonnementen van concurrenten Telenet, Proximus en Orange.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Scarlet Red € 8 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Kolibrie € 8 / maand
€ 4 / maand
3 maanden lang
Nu aanvragen Meer informatie
Mobile Vikings 1GB + 50 min € 10 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Proximus kondigt Proximus Pickx aan

Groot nieuws vanuit de hoek van Proximus vandaag, want daar kondigt men aan het digitale tv-aanbod volledig te hertekenen. Niet alleen komt er een nieuwe deocder, ook het videoaanbod wordt herzien. Alles wordt bovendien beter toegankelijk, zowel via je televisiescherm als via smartphone en tablet.

Centraal in het nieuwe aanbod staat Proximus Pickx: een nieuw videoplatform waarin gebruikers zelf kunnen kiezen of ze een live uitzending willen volgen, of een opname van een programma willen bekijken. De navigatie gebeurt via thema’s, waardoor je snel een overzicht krijgt van de brede waaier aan programma’s die je via Proximus kan bekijken. Personalisatie speelt daarbij een belangrijke rol – Proximus Pickx leert aan de hand van je kijkgedrag wat je leuk, en misschien minder leuk vindt om naar te kijken. Het platform zal je dus steeds betere voorstellen doen voor programma’s of series die je misschien wel interessant vindt.

Samen met dat gepersonaliseerde aanbod lanceert Proximus ook gepersonaliseerde advertenties: op basis van je kijkgedrag zal je dus bepaalde advertenties meer of minder zien.

Proximus Pickx ga je op meerdere manieren kunnen gebruiken: zo komt er een nieuwe decoder, die meer mogelijkheden kent dan de huidige generatie. Zo maakt de decoder gebruik van Android P, een mobiel operating system van Google dat dus ook mogelijkheden biedt om apps te installeren via de Google Play store. Wil je dus de mobiele apps van Spotify of Netflix installeren, dan kan dat binnenkort gewoon via je decoder. Interessant voor eindgebruikers is dat je decoder vanaf nu ook luistert naar spraakcommando’s: doorspoelen, terugspoelen en het volume luider zetten kan binnenkort dus door het even vriendelijk aan je decoder te vragen.

Mobiele gebruikers zullen Proximus Pickx kunnen raadplegen via een app op hun smartphone of tablet. Ook Google Chromecast wordt ondersteund, waardoor je programma’s naar je televisie zal kunnen streamen vanop je mobiele toestel of laptop.

De wijzigingen moeten het digitale televisieaanbod van Proximus klaarstomen voor de toekomst. Ook andere operatoren gaven recent aan te reageren op deze omwenteling – kijk maar naar Telenet Yugo, dat zich richt op het kijkgedrag van millenials.

Hoe dat kijkgedrag verandert, is gemakkelijk te zien. We kijken met z’n allen op een geheel andere manier televisie dan in het verleden: zo bekijken we vaker opnames in plaats van “live” uitzendingen, en kijken we ook niet noodzakelijk meer vanuit de zetel in de woonkamer, maar willen we bijvoorbeeld ook op de trein, op de kamer van zoon- of dochterlief of zelfs op het toilet naar onze favoriete series kunnen kijken.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Scarlet Trio € 40 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Love Duo + Kolibrie € 42 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Love Duo + Dolfijn € 49 / maand Nu aanvragen Meer informatie

De beste sportpakketten met mekaar vergeleken

Voor de echte sportliefhebber biedt digitale visie een hele resem aan mogelijkheden om niets van zijn of haar favoriete sport te missen. Alle providers bieden één of meer zenderpakketten aan met daarin gespecialiseerde verslaggeving van allerhande sportligas, wedstrijden en nabeschouwingen door experts.

De meeste pakketten bestel je als bijkomende optie bovenop een ander pakket waarin digitale televisie verwerkt zit. Je hoeft met andere woorden dus klant te zijn voor digitale televisie om deze zenderpakketten te kunnen bestellen. Door je op een pakket te abboneren krijg je, voor een bescheiden meerprijs per maand, de gekozen extra zenders ter beschikking in je televisiegids. Je decoder geeft de nieuwe zenders automatisch weer tussen je zenderoverzicht.

Wanneer je fan bent van een bepaalde sport, kan het aanbod aan sportzenders al snel een beslissende factor zijn wanneer je besluit over te stappen naar een andere provider. Niet elke provider biedt namelijk hetzelfde sportaanbod aan. Maar welke provider kies je dan het best – of met andere woorden: welk pakket aan sportzenders past het best bij jouw voorkeur?

Wij zoeken het voor je uit: in dit themadossier vergelijken we de belangrijkste providers en bespreken we het aanbod aan gespecialiseerde sportzenders. Ook het standaardaanbod aan gratis sportzenders, inbegrepen in de basisprijs van het televisie-abonnement, bespreken we kort.

Proximus en Scarlet

We bespreken de providers Proximus en Scarlet samen, aangezien ze beiden hetzelfde pakket aan sportzenders aanbieden onder de naam All Sports. Het standaardabonnement is echter verschillend tussen beide providers: waar Proximus twee sportkanalen aanbiedt, krijg je bij Scarlet standaard slechts één sportkanaal aangeboden: het bekende Eurosport.

Zoals gezegd heet het sportpakket bij Proximus en Scarlet All Sports. De naam doet al uitschijnen dat je er voor heel wat verschillende disciplines terecht kan. Vooraleers krijgt wie zich op All Sports abonneert krijgt toegang tot live voetbalwedstrijden uit de Jupiler Pro League en de UEFA Champions League, waardoor je dus kan genieten van voetbal in de absolute topklassesementen. Ook buitenlandse voetbalcompetities komen echter aan bod, handig dus als je voor een buitenlandse ploeg supportert. Kijken we verder dan voetbal, dan zien we ook een aanbod aan Formule 1-races, NBA-basketbalwedstrijden, maar ook het veldrijden, hockey en golf komen aan bod.

Meer over digitale televisie bij Proximus

Meer over digitale televisie bij Scarlet

Orange

Wanneer we Orange bespreken komen we initieel van een kale reis thuis: deze provider biedt namelijk geen mogelijkheid om extra sportpakketten te bestellen. Maar schijn bedriegt, want in het standaardaanbod zijn namelijk al zenders van Eleven Sports inbegrepen, net als twee Eurosport-kanalen. Vooral Eleven Sports is interessant, gezien je daarmee zowel buitenlandse voetbalcompetities, de NBA en NFL, hockey en motorsport krijgt.

Meer over digitale televisie van Orange 

TV Vlaanderen

Als aanbieder van satteliet-televisie is het moeilijker om een eenduidig besluit te formuleren over het sportaanbod van TV Vlaanderen: het aanbod aan beschikbare kanalen, en dus ook sportzenders, zal namelijk afhankelijk zijn van je locatie enerzijds, en de configuratie van je sattelietontvanger anderzijds. Desalniettemin kan je als TV Vlaanderen-klant standaard genieten van twee Eurosport-kanalen, en moest dat niet genoeg zijn is er nog het aanbod van Eleven Sports waarmee je, net zoals bij Orange, sportzenders met een aanbod uit alle prominente disciplines voorgeschoteld krijgt.

Meer over digitale televisie van TV Vlaanderen

Telenet

En zo komen we tenslotte bij Telenet, dat haar abbonnees van digitale televisie in de watten legt met een eigen aanbod onder de naam Play Sports. Hierin vinden we onder andere voetbal terug in de vorm van de Jupiler Pro League en buitenlandse competities, maar net zoals in de andere pakketten kan je ook van Formule 1-races genieten en kijken naar de NBA. Ook sporten als veldrijden, hockey en golfcompetities passeren de revue. Standaard biedt Telenet twee Eurosport-kanalen aan in haar digitale televisie-aanbod.

Meer over digitale televisie van Telenet

Telenet verhoogt prijzen vanaf 4 augustus

Telenet kondigt vandaag aan dat het haar prijzen verhoogt voor de belangrijkste abonnementen voor breedband internet, digitale televisie en mobiele en vaste telefonie. De prijzen gaan in vanaf 4 augustus.

Als motivatie voor de prijsverhoging geeft Telenet aan dat het af te rekenen heeft met stijgende kosten. Bovendien zou de prijsverhoging van 1,87% in lijn liggen met de inflatie, aldus de provider.

Het is het tweede jaar op rij dat de Belgische provider een prijsverhoging doorvoert. In de zomer van 2018 stegen de prijzen met bijna 3%.

Een overzicht van de nieuwe prijzen per product kan je hieronder terugvinden.

Product Nieuwe prijs / maand
(Vanaf 4 augustus)
Basic Internet € 28,31
Internet Fiber 100 € 52,46
King € 16,29
Kong € 26,48
Kong Unlimited € 43,80
Whop € 62,47
Whoppa € 73,33
Wigo 4GB € 96,77
Wigo 9GB € 104,92
Wigo 15GB € 115,11
Wigo 25GB € 126,31
Wigo 40GB € 147,71
Wigo Home € 84,55
Wigo Home S  € 71,84
Wigo S 3GB € 84,55
Wigo S 6GB € 96,77
Wigo Unlimited € 203,74
Yugo € 101,87

Andere providers hebben vooralsnog geen prijsverhogingen aangekondigd die in lijn zouden liggen met de stijging bij Telenet. Sterker zelfs, uitgerekend vandaag kondigt Scarlet aan dat het haar Loco internetabonnement met 3 euro per maand goedkoper maakt.

Welke alternatieven bieden zich aan?

Klanten die maar weinig opgezet zijn met deze prijsverhoging hebben natuurlijk de mogelijkheid om het productaanbod van Telenet te vergelijken met dat van andere spelers op de markt. Bovendien is van provider wisselen sinds kort zeer eenvoudig geworden dankzij de Easy Switch.

We doken even in ons productoverzicht, op zoek naar alternatieven die zich voor de Telenet-producten aanbieden.

Product Prijs per maand
(Vanaf 4 augustus)
Alternatief van andere provider Huidige prijs per maand Prijsverschil
Basic Internet € 28,31 Proximus Internet Start € 27,50 -2,95%
Internet Fiber 100 € 52,46 Proximus Internet Maxi € 49,99 -4,94%
King € 16,29 Proximus Mobilus S € 15,99 -1,88%
Kong € 26,48 Proximus Epic Beats € 24,99 -5,96%
Kong Unlimited € 43,80 Proximus Mobilus XL Unlimited € 42,99 -1,88%
Wigo € 96,77 Proximus Tuttimus € 84,99 -13,86%

Proximus: promoties Juni 2019

Juni luidt niet alleen het begin van de zomer in, bij Proximus betekent het ook een nieuwe reeks promoties om van te likkebaarden! We zetten ze even voor jullie op een rijtje. Allle promoties zijn geldig van 1 juni tot 30 juni 2019.

Scarlet verlaagt Loco-abonnement in prijs

Scarlet staat bekend als de uitdager van onze Belgische telecom-markt en maakt die naam nog maar eens meer dan waar: vanaf 31/5 zal het Loco-abonnement namelijk met € 3 per maand in prijs dalen!

Scarlet Loco is het breedband internetabonnement van het merk, waarmee je onbeperkt kan surfen aan een maximale surfsnelheid van 50 Mbps. Daarvoor betaal je vanaf 31/5 dus minder: de maandprijs staat vanaf nu extra scherp op € 32 euro per maand.

Wie meer informatie wenst, kan terecht op de website van Scarlet.

Hoe verhoudt Scarlet Loco  zich daarmee ten opzichte van zijn concurrenten? Wel, de prijs is op zijn minst opvallend doordat Loco een onbeperkte downloadlimiet met zich mee draagt. Telenet biedt met haar product Telenet Basic Internet weliswaar een goedkoper abonnement aan (€ 27,8 per maand), net als Proximus met haar Proximus Internet Start (€ 27,50 per maand – daarmee ook de voordeligste), maar beide providers hanteren wel nog downloadlimieten van respectievelijk 150 en 100 GB.

 

Proximus lanceert Epic Combo: een abonnement met internet, mobiele telefonie en digitale televisie afgestemd op millenials

Proximus breidt haar lijn van Epic-abonnementen uit met een derde aanbod: Epic Combo. In tegenstelling tot de eerdere abonnementen Epic Stories en Epic Beats betreft het hier niet enkel een aannbod voor mobiele telefonie, maar een pack waarin mobiele telefonie, breedband internet en digitale televisie wordt gecombineerd.

Het mobiele facet biedt gebruikers onbeperkte mobiele data voor de populairste apps om televisie te streamen (Netflix, Proximus TV, Twitch en Youtube), muziek te streamen (Apple Music, Deezer, Google Play Music, Soundcloud en Spotify) of sociale media te consumeren (Facebook en Facebook Messenger, Instragram, Pinterest, Snapchat, Twitter en WhatsApp). Hier bovenop krijgen zij 4GB mobiele data voor al het andere mobiele dataverkeer. Bellen kan met de 150 belminuten inbegrepen in het abonnement. SMS’en kan naar hartelust, en is onbeperkt qua verbruik.

Televisiegebruik kan via de Proximus TV-app of de Proximus TV-website. Het pakket biedt 23 populaire kanalen aan: een mélange van Nederlandstalige en Franstalige zenders, en één Duitstalig kanaal. Hier bovenop komen nog regionale zenders, afhankelijk van de woonplaats van de gebruiker. Een gelijkaardige mix van 22 radiozenders (Nederlandstalig, Franstalig en één Duitstalige zender) vinden we terug voor wie graag muziek beluisterd via Proximus TV. TV Replay is inbegrepen, waardoor je tot 36 uur kan terugkeren in je tv-gids. Handig voor het geval je een opname was vergeten in te stellen.

Het abonnement biedt hier bovenop ook breedband internet aan via het bekende VDSL-netwerk van Proximus, zonder datalimiet.

Het Epic-aanbod van Proximus is afgestemd op millenials, jeugdige gebruikers die helemaal mee zijn met het mobiele, digitale tijdperk en dus graag à volonté media verbruiken op hun smartphone.

De abonnementen hebben een sterke nadruk op het mobiele gebruik, Epic Combo biedt bijvoorbeeld geen vaste lijn aan, en ook geen vaste digicorder om aan je televisie te verbinden: het digitale-televisieverbruik is vooral bedoeld om via een smartphone, tablet of laptop plaats te vinden. Kijken op je televisie kan nog altijd door gebruik te maken van een Chromecast (een dongle aan je televisie die de beelden van je smartphone of tablet draadloos ontvangen kan) of door je laptop aan te sluiten via een HDMI-kabel.

Proximus verhoogt belminuten Epic Stories en Epic Beats

Proximus geeft te kennen dat zij een vroeg paascadeau in petto hebben voor klanten van de mobiele abonnementen Epic Stories en Epic Beats. Beide abonnementen krijgen een update en bieden nu meer belminuten en (in het geval van Epic Beats) meer mobiele data dan voordien. Er vinden geen prijsaanpassingen plaats.

Het aantal belminuten inbegrepen in het Epic Beats abonnement wordt verdubbeld van 60 naar maar liefst 120 belminuten. Bovendien krijgen Epic Beats klanten vanaf nu ook 4 GB mobiele data, in plaats van 3 GB. Dit bovenop de onbeperkte datalimiet voor social media-apps.

Het aantal belminuten inbegrepen in het Epic Stories abonnement wordt verhoogd van 60 naar 90 minuten. Voor Epic Stories vindt er er geen verhoging van de mobiele datalimiet plaats – klanten blijven genieten van 3 GB mobiele data, aangevuld met een onbeperkt dataverbruik voor social media-apps zoals Facebook.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Scarlet Red € 8 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Kolibrie € 8 / maand
€ 4 / maand
3 maanden lang
Nu aanvragen Meer informatie
Mobile Vikings 1GB + 50 min € 10 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Mobiele data is gouden haantje van Belgische telecomoperatoren

Uit een onderzoek van het Zweedse bureau Tefficient blijkt dat Belgische telecomoperatoren bij de wereldtop behoren wat betreft de omzet die uit mobiele data wordt geput.

De ranglijst wordt aangevoerd door Proximus, dat in fiscaal jaar 2018 gemiddeld € 16,60 verdiende per gigabyte mobiele data. Orange sluit aan vanop de derde plaats in de rangschikking, met een gemiddelde van € 13,50 per gigabyte. Verder in het lijstje vinden we ook Telenet / Base terug, op de tiende plek. Zij verdienden in 2018 gemiddeld € 9,50 per gigabyte.

De tarieven zijn daarmee opvallend hoog vergeleken met de rest van de wereld: met maar liefst drie Belgische providders in de top 10 wordt nog maar eens duidelijk dat het de moeite loont om ook naar andere providers te kijken. Prijzen vergelijken kan je alvast een flinke besparing opleveren.