Welkom, Youfone: de nieuwste operator in België!

De Belgische telecom-markt is een nieuwe operator rijker: Youfone kondigt immers aan om vanaf april 2021 mobiele producten aan te bieden aan Belgische consumenten!

Wie af en toe in Nederland vertoeft zal Youfone ongetwijfeld bekend in de oren klinken: bij onze noorderburen is Youfone immers al sinds 2008 actief! De operator telt er maar liefst 400 000 klanten, en is daarmee meteen de grootste, onafhankelijke operator van Nederland.

In België hoopt men natuurlijk op een even groot succes: met een aantrekkelijk aanbod van volledig samen te stellen mobiele pakketten hoopt men de harten van de Belgische GSM-gebruiker te veroveren. Op de website van Youfone kan je kiezen uit een combinatie van meerdere hoeveelheden data, en dat telkens in combinatie met een beperkt aantal SMS-berichten en belminuten, of onbeperkt belplezier.

Alle Youfone-producten kan je ook vergelijken met het reeds bestaande telecom-aanbod op in onze prijsvergelijker. We lichten enkele interessante aanbiedingen uit, een vergelijken ze met het bestaande aanbod:

Ontdek het volledige Youfone-aanbod hier.

Klanten zullen blij zijn te vernemen dat Youfone een samenwerking aanging met Proximus en dus gebruik maakt van één van de snelste en meest stabiele draadloze netwerken van het land!

Mobile Vikings verhoogt databundels en kondigt eSim aan!

Goed nieuws voor klanten van Mobile Vikings: de Belgische provider kondigt namelijk aan dat het verscheidene tariefplannen van meer datalimiet zal voorzien. De klanten krijgen deze dataverhoging gratis en voor niets – of anders gezegd: de prijzen van de abonnementen zelf blijven ongewijzigd.

Concreet worden de abonnementen als volgt gewijzigd:

Nieuwe klanten kunnen onmiddellijk intekenen voor het nieuwe aanbod. Voor bestaande klanten zal de dataverhoging automatisch toegepast worden.

Maar er is meer: Mobile Vikings vermeldt in één adem ook dat het van start gaat met eSIM: dat zijn virtuele simkaarten die je kan gebruiken in een aantal (modernere) smartphones en tablets. Daardoor hoef je niet meer met de klassieke, plastic SIM-kaart te prullen maar kan je gebruik maken van een geintegreerde chip in je smartphone die hetzelfde doel geniet.

De introductie van eSIM bij Mobile Vikings is opvallend, gezien eSIMs in België tot nu toe vooral beperkt waren tot een publiek van zakelijke klanten, die via concurrenten Proximus en Orange konden intekenen op deze optie. Ook Telenet biedt (nog) geen eSIM aan voor particuliere klanten, tenzij dan voor gebruik in combinatie met smartwatches.

Opgelet: niet elke smartphone of tablet is compatibel met eSIM. Gelukkig helpt Mobile Vikings je al een eind op weg door bij het aanvragen reeds aan te geven of je toestel geschikt is.

Prijsverhoging Telenet in aantocht!

Telenet kondigt aan dat het binnenkort de prijzen van een aantal abonnementen zal verhogen. Op 16 augustus zullen de abonnementsprijzen van internet, televisie en telefonieproducten verhoogd worden met 1%.

Het in Mechelen gevestigde telecombedrijf geeft aan dat de prijsstijging tred houdt met de inflatie, en dat de wijziging nodig is om ook in de komende jaren kwalitatieve producten te blijven leveren aan klanten.

De aankondiging komt er enkele weken na de invoering van het vernieuwde One-gamma, een productaanbod waarmee klanten zelf hun aanbod kunnen samenstellen op basis van hun specifieke wensen en noden. De nieuwe producten, Telenet One en Telenet OneUp, blijven echter buiten schot bij de aangekondigde prijsstijgingen.

Telenet-klanten zullen de komende tijd door het bedrijf zelf geïnformeerd worden over de prijsstijging.

Telenet vernieuwt productaanbod: geen surflimieten meer!

Het is een opvallende zet van Telenet: nadat de populaire provider een hele tijd vasthield aan haar productbundels onder de WIGO en YUGO-noemer, gooit men nu het roer om met de introductie van Telenet ONE.

Voor klanten betekent het alvast dat men nu minder lang zal moeten zoeken naar een passend product: met ONE bepaalt de Telenet-klant namelijk zelf wat hij of zij toevoegt kwa diensten. Je kan kiezen uit twee basisformules: Telenet ONE en Telenet ONEup, waarbij je oftewel aan 150 Mbps oftewel aan een razende 1Gbps kan surfen vanuit je zetel. Onderweg val je terug op een 4G-verbinding (al is ONEup wel 5G-ready) en surf je aan 30 Mbps – wat ons nog altijd meer dan voldoende lijkt!

Het valt je misschien op dat we tot nu toe nog geen downloadlimieten hebben vermeld, en dat klopt: de limieten gaan op de schop. Surfen is vanaf onbeperkt, of alleszins zolang de kleine lettertjes van de Fair Use Policy (FUP) het toelaten. In praktijk betekent dat een downloadlimiet van 3 TB per maand (let op: terabyte, dus omgerekend meer dan 3 000 GB!) tijdens de piekuren van ’s middags tot middernacht. Voor mobiel datagebruik heb je zo’n 40 GB ter beschikking. Overschrijd je deze limieten, dan wordt je snelheid herleid naar 512 kbps tot het einde van de (factuur)maand.

De flexibiliteit trekt zich bovendien door naar mobiel bellen: de ONE en ONEup-abonnementen zijn vrij uit te breiden met meerdere mobiele simkaarten, die dan elk over 40 GB datavolume beschikken. Bellen en SMS’en, zeg je? Jawel: ook hier zeggen we de limieten vaarwel en bellen we vanaf nu onbeperkt. Een klassieke telefoonlijn is vanaf nu een gratis optie.

Ten slotte kan je ook nog eens kiezen wat voor televisiekijker je bent, en het Telenet-abonnement aan je noden aanpassen: de klassieke TV-kijker die graag alle zenders bekijkt via een decoder zal zijn gading vinden in Telenet Iconic TV. Ben je echter een fervente streamer, dan kan je besparen door Flow TV te kiezen: voor slechts € 9,50 per maand kijk je naar 14 zenders in HD, en dat op al je apparaten.

Vergelijken we het nieuwe aanbod van Telenet met dat van andere providers, dan zien we een zeer gelijkaardig voorstel bij Proximus met haar Flex-abonnementen, en bij Orange met haar LOVE-bundels. Ook daar kiezen klanten voor een aanpak op maat, en kiest men zelf hoe het gewenste product eruit ziet. De prijzen van Telenet ONE zijn echter zeer competitief in de markt gezet, waardoor het voor consumenten absoluut de moeite loont om te vergelijken of hun huidige provider nog wel het best aan hun wensen voldoet.

Geen downloadlimieten meer: Proximus steekt klanten een hart onder de riem

De coronacrisis grijpt wild om zich heen, en dat hebben ze ook bij Proximus begrepen. Om klanten een hart onder de riem te steken lanceert de provider nu verscheidene initiatieven: zo geldt er bijvoorbeeld geen downloadlimiet meer voor residentiële internet-abonnementen.

Maar daar blijft het niet bij! Leest u mee?

Waarom kondigt Proximus deze voordelen aan?

De huidige crisis impacteert ons allemaal, zowel bij de huis, tuin- en keukengebruiker als bij de professionele aannemer. Bovendien vindt er een verschuiving plaats naar thuiswerken, waardoor het internetgebruik verandert. Voor degenen die niet van thuis uit kunnen werken, is connectiviteit en bereikbaarheid nu belangrijker dan ooit tevoren. En ook gehele sectoren, zoals de horeca, de cultuursector en de media, krijgen financieel de wind van voren.

Geen downloadlimiet meer bij Proximus? Wat nog meer?

De aanpassingen richten zich op een breed publiek, en bevoordelen zowel residentiële klanten (gezinnen en “gewone” klanten), maar ook bedrijven en ondernemers. We overlopen even het overzicht van de aankondiging:

  • De downloadlimiet voor residentiële internet-abonnementen wordt opgeheven.
  • Leerlingen en studenten die thuis niet over een internetaansluiting beschikken, kunnen beroep doen op toegangscodes voor publieke wifi-netwerken die door Proximus worden verdeeld.
  • Personeel in de gezondheidszorg krijgt 10 GB extra mobiele data ter beschikking.
  • Horeca-uitbaters krijgen één maand korting op abonnementen die door de verplichte sluiting ongebruikt blijven.
  • Op Proximus Pickx, het televisieplatform van de telecomgroep, worden speciale livekanalen ingericht waarop de cultuursector creatieve uitzendingen kan delen.

Kanttekening bij deze boodschap is wel: met uitzondering voor de korting voor horecaklanten is uit de aankondiging niet af te leiden of het hier om een tijdelijke reeks maatregelen gaat.

Proximus-verkooppunten vanaf maandag gesloten

Proximus kondigt deze boodschap niet met de grote trom aan, maar meldt het nieuws in de introductie bij haar kwartaaloverzicht.

Opvallend is dat Proximus geen officiële aankondiging van een (tweede) lockdown afwacht, maar nu al communiceert dat het vanaf maandag al haar winkels zal sluiten. Klanten die beroep willen doen op medewerkers of ondersteuning kunnen echter nog steeds via de digitale kanalen of telefonisch beroep doen op de Proximus-klantendienst.

Orange duikt met Internet Home onder prijzen concurrentie

Een abonnement met enkel breedband internet, zonder bijkomende diensten maar aan vlijmscherpe prijzen. Met dat aanbod bewijst Orange Belgium vandaag dat het maar al te graag een challenger wil zijn voor grotere spelers zoals Telenet en Proximus. Met de introductie van het nieuwe abonnement “Orange Home Internet” zet Orange dan ook een uitermate interessant product in de markt voor kabelknippers.

Wat zijn kabelknippers?

Kabelknippers, dat zijn klanten die afstappen van het klassieke televisie-abonnement en voortaan alle media via het internet consumeren. Nu de klassieke zenders de weg naar het wereldwijde web hebben gevonden en hun programma’s ook online aanbieden op platformen als VRT Nu en VTM Go, en dat bovendien gratis, vervalt voor vele klanten immers de noodzaak naar digitale televisie.

Home Internet van Orange

Wie zonder digitale televisie kan, zal in “Home Internet” van Orange een scherp geprijsd abonnement terugvinden: voor slechts 40 euro per maand kan je al intekenen en geniet je van onbeperkt surfen. Dat is aanzienlijk goedkoper dan concurrenten Proximus en Telenet, waar onbeperkt surfen respectievelijk 10 en 15 euro meer kost. Op jaarbasis kan je dus al snel € 120 tot € 180 euro uitsparen door naar dit abonnement van Orange over te stappen.

Lagere prijzen, maar ook trager download en uploaden

De voordelen beperken zich evenwel tot de lagere prijs. “Home Internet” biedt namelijk een relatief lage download- en uploadsnelheid aan in vergelijking met de concurrentie. Downloaden kan aan 100 Mbps en uploaden aan 5 Mbps. Bij Proximus heb je, voor een iets duurder product dus, een identieke downloadsnelheid, maar kan je wel vier keer zo snel bestanden naar het internet versturen (uploaden), aan 20 Mbps. Telenet biedt ook sneller downloaden aan, met 300 Mbps maar liefst driemaal zo snel als Orange met dit abonnement. Ook bij Telenet kan uploaden aan 20 Mbps, net zoals bij Proximus.

Voor wie snelheid belangrijk is, biedt Orange wel de optie “Internet Boost” aan, waarmee de snelheden gevoelig worden verhoogd. Voor slechts 15 euro extra per maand krijg je een downloadsnelheid tot 400 Mbps, en kan je uploaden aan 40 Mbps. Zo krijg je qua snelheden opnieuw een concurrentieel aanbod, vaak zelfs sneller dan concurrerende producten, al verga je zo wel voor een stuk het prijsvoordeel.

Onbeperkt, maar met mate

Let ook op wat “onbeperkt surfen” betreft, want net zoals bij de meeste andere providers gelden er in praktijk ook limieten bij Orange: de downloadsnelheid van 100 Mbps wordt vertraagd zodra je als klant meer dan 750 gigabyte hebt verbruikt tijdens de piekuren . Telenet gebruikt een gelijkaardige limiet op haar “onbeperkte” internet, bij Proximus ligt de limiet aanzienlijk verder, op 3 terrabyte.

Toch (nog) geen kabelknipper?

Ben je nog niet klaar om je digitale televisie vaarwel te zeggen, dan kan “Home Internet & TV” van Orange misschien interessant voor je zijn. Ook dat abonnement is nieuw, en biedt je naast het onbeperkte internet dat we hierboven al bespraken ook 70 televisiekanalen. Maandelijks komt “Home Internet & TV” neer op 55 euro.

Zo moet je eSIM activeren bij proximus

Goed nieuws wie over een moderne smartphone beschikt: na lang wachten heeft Proximus vandaag aangekondigd dat klanten nu ook gebruik kunnen maken van een zogenaamde eSIM. Dat is een digitale simkaart die, in tegenstelling tot het klassieke exemplaar, volledig via software werkt.

Waarom is een eSIM zo interessant?

Het voordeel van zo eSIM is dus dat je niet meer met een klein plastic kaartje dient te prutsen wanneer je van abonnement of van de provider veranderd.

Bovendien kan je ook meerdere profielen gebruiken met eenzelfde eSIM. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld zowel een privé- als een zakelijk nummer wenst te gebruiken op eenzelfde smartphone. Tot voor kort konden gebruikers die van zo’n scenario gebruik wensen te maken enkel beroep doen op een zogenaamde dual-sim smartphone waarbij je dus effectief twee verschillende plastic simkaarten in het toestel kan onderbrengen. Het aantal smartphones dat dual-sim ondersteunt is ook echter zeer beperkt.

Vanaf wanneer is de eSIM beschikbaar?

De eSIM is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten die gebruik maken van een abonnement voor de grote bedrijven: een zogenaamd Enterprise-abonnement. Klanten met een privé abonnement kunnen de eSIM op activeren vanaf 19 oktober, net zoals klanten met KMO-abonnement.

Wat heb je nodig om eSIM te gebruiken?

Verzeker jezelf er eerst van dat je een geschikt abonnement nodig hebt: momenteel worden enkel Enterprise-abonnementen ondersteund. Privé en KMO-abonnementen komen vanaf 19 oktober aan de beurt.

Om eSIM te kunnen gebruiken met een Enterprise-abonnement, moet de beheerder van je sim-kaart eerst de activatie van eSIM aanvragen. Je kan dus geen gebruik maken van eSIM zonder dat de beheerder van het abonnement dat ook toelaat.

Ook je smartphone is belangrijk, want je kan eSIM niet op elk toestel gebruiken. Momenteel worden alle moderne iPhones ondersteund vanaf de iPhone 11. Wie een Android-toestel gebruikt, dient een Samsung vanaf de Galaxy S20 te bezitten. In de toekomst zullen er ongetwijfeld steeds meer smartphones op de markt komen die van eSIM gebruik maken.

Hoe activeer je de eSIM?

Wanneer eSIM is geactiveerd voor het bedrijf dat klant is, zal je van de beheerder een voucher ontvangen met daarop een QR-code.

Vervolgens kan je kan de eSIM activeren in de instellingen van je smartphone. Hoe je dat doet is echter anders, afhankelijk van je toestel. Je kan een geschikt stappenplan bekomen door naar de website van Proximus te gaan via deze link en de gevraagde gegevens in te vullen.

Welke andere providers bieden eSIM aan in België?

Met de introductie van de eSIM vervoegt Proximus de provider Orange, die eSIM al eerder aanbiedt in ons land. In het buitenland is de zogenaamde eSIM al langer populair onder andere bij de providers T-Mobile en Vodafone.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Youfone 500 MB + 200 min € 7 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Red € 8 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Youfone 1 GB + 200 min € 9 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Proximus past haar Fair Use Policy voor ongelimiteerd dataverbruik aan – dit verandert er precies

Proximus kondigt vandaag aan dat het voor abonnementen met een ongelimiteerd datavebruik wijzigingen zal aanbrengen aan de Fair Use Policy, of in mooi nederlands het beleid van redelijk gebruik.

Dat beleid dient ervoor om misbruik van zo’n ongelimiteerde abonnementen tegen te gaan: om de stabiliteit van het netwerk te kunnen blijven garanderen en de connectiviteit van andere gebruikers niet in gevaar te brengen wordt dataverbruik namelijk ook bij de ongelimiteerde abonnementen nog bijgehouden. Wie uitzonderlijk veel data verbruikt, zal alsnog op drempels stoten. Zo’n beleid is niet vreemd en wordt gehanteerd door elke provider die gelijkaardige abonnementen aanbiedt.

Maar het beleid van redelijk gebruik wordt dus aangepast bij Proximus, en wel als volgt: tot nu toe konden gebruikers in België bij het overschrijden van een bepaalde hoeveelheid data, het redelijk gebruik dus, verder surfen aan een verlaagde snelheid. Dat was gratis. Deed je hetzelfde echter in de EU, dan werd je snelheid niét verlaagd, maar werd je wel een meerkost van 0,42 eurocent (€ 0,0042) per megabyte aangerekend.

De drempel werd dus anders toegepast of je nu de data verbruikte in binnen- of in buitenland. Ook de hoogte drempel voor wat “redelijk verbruik” inhield was anders, zoals de tabel hieronder aanduidt. Dat wordt nu rechtgetrokken door Proximus: enerzijds worden de drempels zowel in binnen- als in buitenland gelijkgetrokken, en dat voor alle landen binnen de Europese Unie.

Redelijk verbruik betekent vanaf nu dus hetzelfde of je je nu in België, of in het buitenland bevindt. Het goede nieuws is bovendien dat de drempel in de meeste gevallen zelfs ietwat wordt verhoogd, of op zijn minst gelijk blijft aan de hogere, binnenlandse drempel uit het verleden.

Verder worden ook de gevolgen voor het overschrijden van deze datalimiet gelijk getrokken: vanaf nu zal iedereen die de drempel overschrijft op een verlaagde snelheid worden gezet, zonder dat er bijkomende kosten worden aangerekend. Het beleid wordt dus gelijk getrokken en vereenvoudigd door Proximus, zonder dat er nog een onderscheid tussen binnen- en buitenland bestaat.

Vanaf 30/04/2020Vanaf 01/07/2020
In BelgiëOnderweg in de EUIn België en onderweg in de EU
Epic stories20 GB12 GB25 GB
Epic beats20 GB12 GB25 GB
Epic videos40 GB20 GB40 GB
Mobilus XL Unlimited30 GB21 GB35 GB
Bizz Mobile Unlimited35 GB25 GB40 GB
Bizz Mobile International35 GB32 GB35 GB
Bizz Mobile XL Unlimited28 GB28 GB28 GB

Mobiel internet: zoveel betaal je per gigabyte + hier krijg je waar voor je geld!

Spijtig genoeg blijft mobiel internet relatief duur: in tegenstelling tot een vaste internetverbinding ligt de prijs voor je dataverbruik vele malen hoger bij een GSM-abonnement. Het is dan ook belangrijk om bewust te kiezen voor een abonnement dat bij jouw dataverbruik past, want dat heeft twee voordelen: niet alleen zal je minder betalen voor je abonnement, je zal ook meer data kunnen verbruiken voor dat bedrag.

Wij deden de test!

Op deze website hebben we al een overzicht van alle mobiele abonnementen, en de promoties van de verschillende providers op elk moment voeren. Dat is handig! Maar voor deze test willen we verder gaan, en nagaan welke abonnementen het meeste data aanbieden voor het minste geld.

Bekijk hier de test en alle resultaten! Welk abonnement zou het voordeligst zijn?

Proximus verhoogt uploadsnelheid voor verscheidene abonnementen

Proximus kondigt aan dat het de uploadsnelheid van heel wat internetabonnementen gevoelig zal verhogen. Daardoor kunnen gebruikers sneller gegevens naar het internet versturen. In totaal zouden meer dan anderhalf miljoen klanten genieten van de verhoging, aldus de operator.

De actie kadert binnen een verhoogd gebruik van breedband internet tijdens de corona-crisis. Nu we worden verwacht om afstand te houden en in ons kot te blijven, wordt het internet immer alsmaar belangrijker om in contact te blijven met vrienden en familie. Het versturen van data naar het internet, zoals het uploaden van foto’s of filmpjes, het verzenden van emails met bijlagen of het streamen van video zijn daarbij manieren waarop we digitaal communiceren met de buitenwereld.

Dat uploaden van data kan nu dus sneller. Concreet gaat het om een permanente verhoging voor heel wat abonnementen, met als uitzondering een tijdelijke verhoging van de uploadsnelheid voor klanten met Internet Start – zij kunnen van de extra uploadsnelheid genieten tijdens de corona-crisis, maar zullen nadien terug op hun oorspronkelijke uploadsnelheid van 4 Mbps terecht komen.

De permanente verhogingen van de uploadsnelheid zien er als volgt uit:

  • Voor klanten met Internet Comfort, een Minimus-pack of Epic Combo Light: een permanente verhoging van de uploadsnelheid van 6 naar 20 Mbps.
  • Voor klanten met Internet Maxi, een Tuttimus- of Familus-pack of Epic Combo Full: een permanente verhoging van de uploadsnelheid van 15 naar 20 Mbps.
  • Voor klanten met Bizz Internet of een Bizz All-In Pack: een permanente verhoging van de uploadsnelheid van 20 Mbps naar 30 Mbps.

Voor gebruikers van een glasvezelverbinding gelden andere verhogingen daar zien we een verhoging van de uploadsnelheid naar 20 Mbps voor Start Fiber, naar 30 Mbps voor Internet Maxi Fiber, en naar 50 Mbps voor Bizz Internet Fiber. Ook klanten met de optie Fiber Boost kunnen van een uploadsnelheid van 50 Mbps genieten.

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Orange Flybox 15 GB € 15 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Flybox 150 GB € 20 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Internet Poco € 23 / maand Nu aanvragen Meer informatie