De ultieme gids voor de telecom vergelijker

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van telecom-abonnementen. Een telecom vergelijker kan je hierbij helpen.

  1. Bekijk je verbruik: Het is belangrijk om te weten hoeveel belminuten, sms’jes en data je gemiddeld per maand gebruikt. Zo kun je een abonnement kiezen dat het beste bij je verbruik past en voorkom je dat je te veel betaalt voor dingen die je niet gebruikt.
  2. Vergelijk de aanbiedingen: Er zijn veel verschillende aanbiedingen op de markt, dus het is verstandig om deze met elkaar te vergelijken. Een telecom vergelijker kan je hierbij helpen door de verschillende abonnementen naast elkaar te zetten en de belangrijkste kenmerken ervan te tonen. Zo kun je gemakkelijk zien wat het goedkoopste abonnement is, of wat het beste aansluit bij je verbruik.
  3. Bekijk de extra’s: Sommige abonnementen bieden extra’s, zoals gratis tv-zenders of korting op bepaalde diensten. Als deze extra’s voor jou relevant zijn, is het verstandig om deze mee te nemen in je vergelijking.
  4. Controleer de opzegtermijn: Als je overweegt om over te stappen naar een ander abonnement, is het belangrijk om te weten hoe lang je huidige abonnement nog loopt. Sommige abonnementen hebben een opzegtermijn van een maand, terwijl andere abonnementen langer lopen. Zorg ervoor dat je weet wat de opzegtermijn van je huidige abonnement is voordat je overstapt, zodat je hier rekening mee kunt houden in je planning.
  5. Let op de voorwaarden: Voordat je een abonnement afsluit, is het verstandig om de voorwaarden goed door te lezen. Zo kun je zien wat wel en niet is inbegrepen in het abonnement, en of er bepaalde clausules zijn waar je rekening mee moet houden.

Met deze tips in gedachten kun je gemakkelijk telecom-abonnementen vergelijken en het abonnement kiezen dat het beste bij je past. Een telecom vergelijker kan je hierbij helpen door de verschillende abonnementen naast elkaar te zetten en de belangrijkste kenmerken ervan te tonen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

5 stappen naar een geschikt internetabonnement: zo kom je aan snel en stabiel internet

Als je op zoek bent naar een nieuw internetabonnement, is het belangrijk om goed na te denken over welk abonnement het beste bij je past. Hieronder beschrijf ik de vijf stappen die je doorloopt bij het kiezen van een internetabonnement:

1. Bepaal je internetgebruik

Voordat je op zoek gaat naar een internetabonnement, is het belangrijk om je internetgebruik te bepalen. Denk aan hoe vaak je online bent, wat je online doet (bijvoorbeeld streamen van video’s, gamen, werken) en hoeveel devices je wilt aansluiten op het internet. Dit zal helpen om te bepalen welk abonnement het beste bij je past.

2. Vergelijk aanbieders van internetabonnementen

Er zijn verschillende aanbieders van internetabonnementen op de markt, dus het is aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zoek naar informatie over de verschillende abonnementen, de snelheid van het internet, de beschikbaarheid in jouw regio en de kosten.

3. Bekijk de contractvoorwaarden

Voordat je een internetabonnement afsluit, is het belangrijk om de contractvoorwaarden goed door te lezen. Zo weet je wat je kunt verwachten van het abonnement en wat de opzegtermijn is.

4. Kies een passend pakket

Zodra je weet wat je internetgebruik is en welke aanbieders beschikbaar zijn in jouw regio, kun je een passend pakket kiezen. Kijk naar de snelheid, het aantal tv-zenders en eventuele extra’s (zoals een wifi-router) die worden aangeboden in het pakket.

5. Sluit het internetabonnement af

Als je een geschikt internetabonnement hebt gevonden, kun je het abonnement afsluiten. Dit kan online of bij een verkooppunt van de aanbieder. Zorg ervoor dat je alle benodigde gegevens bij de hand hebt (zoals een identiteitsbewijs) en dat je de contractvoorwaarden goed hebt doorgelezen voordat je het abonnement afsluit.

Conclusie

In samenvatting zijn de vijf stappen die je doorloopt bij het kiezen van een internetabonnement: bepalen van je internetgebruik, vergelijken van aanbieders, bekijken van de contractvoorwaarden, kiezen van een passend pakket en het afsluiten van het abonnement.

Ontdek het uitgebreide aanbod van Proximus TV: van tv-zenders tot films en series

Proximus TV is de digitale televisiedienst van Proximus, een belangrijke speler op de Belgische telecommunicatiemarkt. Met Proximus TV kun je genieten van een ruim aanbod aan tv-zenders, films, series en andere video-inhoud.

Stand-alone of in combinatie met een pack?

Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van Proximus TV. Zo kun je kiezen voor een tv-abonnement in combinatie met een internetabonnement, of je kunt gaan voor de volledige combinatie van internet, televisie en een vaste lijn.

Je merkt dat we enkel packs opnoemen. Proximus TV is helaas niet beschikbaar als stand-alone product, waardoor je altijd een internetabonnement zal moeten afsluiten. Wil je enkel een televisie-abonnement afsluiten zonder bijhorende diensten, dan kan je eens kijken bij het aanbod van Telenet of TV Vlaanderen.

Als je Proximus TV afneemt in combinatie met een internetabonnement, heb je ook toegang tot de online videotheek van Proximus Pickx, waar je tientallen films en series kunt streamen. Pickx heeft ook een mobiele app waardoor je nu ook je favoriete content kan streamen via je smartphone of tablet.

Aanbod van Proximus TV

Het aanbod aan tv-zenders bij Proximus TV is zeer uitgebreid. Zo kun je kiezen uit meer dan 80 zenders, waaronder alle belangrijke Belgische en internationale zenders, sportzenders, muziekzenders en kinderzenders. Er is dus voor elk wat wils.

Naast het aanbod aan tv-zenders, biedt Proximus TV ook een ruime keuze aan films en series via hun video-on-demand catalogus. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de nieuwste films en series van verschillende film- en tv-studio’s, of je kunt terugkijken naar oudere films en series die nog steeds populair zijn.

Met Proximus TV kun je ook gebruikmaken van verschillende extra’s, zoals de mogelijkheid om programma’s op te nemen, te pauzeren en terug te kijken, en de mogelijkheid om programma’s op verschillende apparaten te kijken via de Proximus TV-app Pickx.

Conclusie

In samenvatting biedt Proximus TV een ruim aanbod aan tv-zenders, films, series en andere video-inhoud, met diverse opties om gebruik te maken van de dienst. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste films en series, of gewoon wilt genieten van je favoriete tv-programma’s, Proximus TV biedt het allemaal.

Nu te vergelijken: Base!

Provider base

Al geruime tijd kunnen bezoekers van Providersvergelijken.be gebruik maken van onze handige overzichten op de site om hun perfecte telecomproduct te zoeken, of om te ontdekken welke promoties er momenteel het interessantst zijn bij het plannen van een provider-overstap. Het aanbod van de website bevat tal van belangrijke providers: te giganten Telenet en Proximus, maar ook kleinere spelers zoals Mobile Vikings en Scarlet, of zelfs TV Vlaanderen zijn vaste waarden op het platform.

Lange afwezige tot nu toe was Base: een provider die gekenmerkt wordt door haar duidelijke en rechtlijnige aanbod van betaalbare telecomproducten.

Maar vandaag brengen we daar graag verandering in: vanaf nu is Base aanwezig binnen onze prijsvergelijker. Dit betekent dat alle bezoekers nu eenvoudig de verschillende mobiele abonnementen van Base kunnen vergelijken met die van andere providers op de website.

Er zijn momenteel vier interessante mobiele abonnementen beschikbaar van Base, die allemaal kortingen bieden voor nieuwe klanten.

Base 5 GB + onbeperkt bellen en sms’en

Het eerste abonnement is het 5 GB-abonnement, dat onbeperkt bellen en sms’en biedt en zoals vermeld dus 5 GB aan data per maand. Dit abonnement is beschikbaar voor € 15 per maand, met momenteel een levenslange korting van € 4 per maand voor nieuwe klanten. In praktijk betaal je dus slechts € 11 per maand.

Base 10 GB + onbeperkt bellen en sms’en

Het tweede abonnement biedt net dat beetje extra: naast onbeperkt bellen en sms’en krijg je namelijk 10 GB datavolume. Dit abonnement is beschikbaar voor € 20 per maand, met voor wie nu intekent een levenslange korting van € 5 per maand. Oftewel, € 15 euro per maand na korting.

Base 22 GB + onbeperkt bellen en sms’en

Het derde abonnement klinkt als muziek in de oren voor wie vlijtig appt en streamt, want je krijgt maar liefst 22 GB aan mobiele data! Uiteraard geldt dit aanbod ook hier naast onbeperkt bellen en sms’en . Dit abonnement is beschikbaar voor € 29 per maand, met een levenslange korting van € 8 per maand voor wie nu intekent. De balans? € 21 euro per maand!

Base 70 GB + onbeperkt bellen en sms’en

Voor wie het onderste uit de kan wil halen is er tot slot het premiumabonnement, dat alle voordelen van onbeperkt bellen en sms’en combineert met maar liefst 70 GB aan datavolume. Dit abonnement is beschikbaar voor € 39 per maand, met een korting van € 10 voor nieuwe klanten, per maand en levenslang. Je betaalt voor die hele klomp aan data dus slechts € 29 per maand – straf!

In samenvatting biedt de toevoeging van Base aan de website providersvergelijken.be nieuwe klanten de mogelijkheid om gemakkelijk de verschillende mobiele abonnementen van de provider te vergelijken met die van andere providers. Bovendien bieden de vier beschikbare abonnementen interessante kortingen voor nieuwe klanten, wat betekent dat het nu een goed moment is om over te stappen naar Base.

Meer data voor Mobile Vikings-klanten!

Goed nieuws voor Mobile Vikings-klanten: de provider kondigt aan dat het met onmiddelijke ingang de datalimiet van enkele van haar abonnementen verhoogt!

Concreet gaat het over de abonnementen aan € 15 en € 20 euro. Zij krijgen er telkens 5 GB datavolume bij, waardoor klanten nu 10 en respectievelijk 15 GB kunnen downloaden. De prijzen blijven ongewijzigd – meer waar voor hetzelfde geld dus!

Het abonnement Unlimited krijgt een nuance wat betreft de Fair Use Policy: Mobile Vikings verklaart nu dat er voor 50 GB maandelijks volume aan volledige snelheid zal kunnen worden gesurfd, waarna de snelheid wordt gereduceerd naar 512 kbps. Dergelijke verduidelijking van de FUP zagen we ook eerder al bij andere providers zoals Orange.

Het vroegere abonnement aan € 25 per maand, waarvoor klanten vroeger 12 GB datavolume ontvingen in combinatie met onbeperkt bellen, komt te vervallen en wordt niet meer aangeboden. De nieuwe formules zijn dan ook interessanter voor deze klanten.

Oude formuleNieuwe formulePrijs per maand
5 GB datavolume + onbeperkt bellen10 GB datavolume + onbeperkt bellen € 15 (ongewijzigd)
10 GB data volume + onbeperkt bellen 15 GB data volume + onbeperkt bellen € 20 (ongewijzigd)
Onbeperkt datavolume (FUP) + onbeperkt bellen Onbeperkt datavolume (FUP – 50 GB aan volledige snelheid) + onbeperkt bellen € 29 (ongewijzigd)

De overige abonnementen van Mobile Vikings, aan € 10 en € 12 euro per maand, blijven ongewijzigd.

Black Cowdays bij Youfone! -50% op alles!

We kunnen Black Friday niet laten passeren zonder van enkele mooie deals te snoepen, en dat hebben ze bij Youfone helemaal begrepen! De provider pakt uit met een scherpe korting van maar liefst 50% op haar abonnementen gedurende de eerste drie maanden!

ProductPROMO 50%
Gedurende de eerste 3 maanden
Youfone 500 MB + 200 min/sms€ 3,5 / maand
Youfone 1 GB + 200 min/sms € 4 / maand
Youfone 3 GB + 200 min/sms € 5,5 / maand
Youfone 5 GB + 200 min/sms € 5 / maand
Youfone 10 GB + 200 min/sms € 8 / maand
Youfone 15 GB + 200 min/sms € 11 / maand
Youfone 500 MB + onbeperkt min/sm € 4.5 / maand
Youfone 1 GB + onbeperkt min/sms € 5 / maand
Youfone 3 GB + onbeperkt min/sms € 7 / maand
Youfone 5 GB + onbeperkt min/sms € 7,5 / maand
Youfone 10 GB + onbeperkt min/sms € 9,5 / maand
Youfone 15 GB + onbeperkt min/sms € 12,5 / maand

Orange herdoopt Go Unlimited to Go Extreme en verdubbelt databundel!

Het vlaggenschip der mobiele abonnementen van Orange krijgt een nieuw jasje: de Belgische provider kondigt aan dat het afscheid neemt van de naam “Go Unlimited”, en in plaats daarvan verder gaat met “Go Extreme“.

De naamwijziging vindt niet zomaar plaats – tot voor kort werd het abonnement aangeprezen als een product met een onbeperkte databundel.

In praktijk is dat echter nooit écht het geval, vaak vanwege praktische redenen, en om de stabiliteit van het netwerk te garanderen. Bijna alle providers die onbeperkte producten aanbieden maken daarom gebruik van een FUP – een fair use policy. Die bepaalt vaak wat een “redelijk” verbruik werkelijk is – vaak betreft het een dusdanig hoge limiet dat een modale gebruiker nooit tegen zijn grenzen aan loopt, in tegenstelling tot werkelijk onbeperkt gebruik.

In het geval van Orange krijgt de datalimiet van Orange Go Unlimited, nu Orange Go Extreme, een andere vorm: er wordt gekozen voor een duidelijke limiet van 60 GB – een aanzienlijke hoeveelheid. Ook na het bereiken van de limiet kan je nog verder surfen, maar dan aan een lagere snelheid – 512 kilobit per seconde.

Bellen en berichten sturen is nog steeds onbeperkt. Ook de prijs van het top-abonnement verandert niet, en blijft op € 40 vastgespijkerd.

Met de nieuwe limiet kunnen we nog steeds van een ijzersterk product spreken, en is het positief dat Orange een duidelijke, sterke limiet hanteert.

Tip: op het moment van schrijven hanteert Orange nog steeds een aantrekkelijke promo op alle andere mobiele abonnementen zoals Go Light, Go Plus en Go Intense!

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Base 6 GB + onbeperkt bellen en sms’en € 15 / maand
€ 11 / maand
Levenslang 25% korting!
Nu aanvragen Meer informatie
Mobile Vikings 15 GB + onbeperkt € 15 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Hot 10 GB € 18 / maand Nu aanvragen Meer informatie

Nieuwe buiten-bundeltarieven bij Youfone!

Youfone meldt dat het vanaf 1 november haar tarieven voor bellen, SMS’en en dataverbruik buiten de inbegrepen volumes van haar abonnementen aanpast. Deze zogenaamde buitenbundeltarieven worden minstens 50% goedkoper!

Concreet betekent dit dat, wanneer je datavolume, het inbegrepen aantal SMS-berichten of je belminuten overschreden zijn, aanzienlijke lagere tarieven gehanteerd worden wanneer je toch nog verder surft, SMS’t of belt.

ActiviteitTot 1 novemberVanaf 1 november
Bellen (buiten bundel)€ 0,30 per minuut € 0,15 per minuut
SMS’en (buiten bundel)€ 0,30 per bericht € 0,05 per bericht
Dataverbruik (buiten bundel)€ 0,10 per MB € 0,05 per MB

De nieuwe buitenbundeltarieven gelden voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Ontdek hier alle abonnementen van Youfone!

Nieuwe Youfone Promo: -50%!

Youfone pakt uit met een nieuwe promo: nieuwe klanten ontvangen maar liefst 50% korting gedurende de eerste drie maanden. Nadien wordt de normale abonnementsprijs toegepast. Desalniettemin een interessant aanbod waar je stevig je profijt mee kan doen!

De abonnementsprijzen van bepaalde formules werden ook gereduceerd met 1 of 2 euro per maand, afhankelijk van de gekozen opties. De korting van 50% geldt bovenop deze verlaging!

Voor Youfone 1GB met onbeperkt bellen en SMS’en betaalde je voordien bijvoorbeeld € 12 per maand. Dat bedrag wordt nu verlaagd naar € 10 per maand, en daar bovenop geniet je als nieuwe klant nu van een promotietarief van € 5 per maand (-50%) voor de eerste drie maanden.

ProductOude prijs / maandNieuwe prijs / maandPROMO 50%
Gedurende de eerste 3 maanden
Youfone 500 MB + 200 min/sms€ 7€ 3,5 / maand
Youfone 1 GB + 200 min/sms€ 9€ 8 € 4 / maand
Youfone 3 GB + 200 min/sms€ 11 € 5,5 / maand
Youfone 5 GB + 200 min/sms€ 12€ 10 € 5 / maand
Youfone 10 GB + 200 min/sms€ 18€ 16 € 8 / maand
Youfone 15 GB + 200 min/sms€ 22 € 11 / maand
Youfone 500 MB + onbeperkt min/sm€ 10€ 9 € 4.5 / maand
Youfone 1 GB + onbeperkt min/sms€ 12€ 10 € 5 / maand
Youfone 3 GB + onbeperkt min/sms€ 14 € 7 / maand
Youfone 5 GB + onbeperkt min/sms€ 15 € 7,5 / maand
Youfone 10 GB + onbeperkt min/sms€ 21€ 19 € 9,5 / maand
Youfone 15 GB + onbeperkt min/sms€ 25 € 12,5 / maand

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Scarlet Red 1 GB € 8 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Mobile Vikings 4 GB + 150 min € 10 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Go Light € 12 / maand
€ 9 / maand
gedurende 6 maanden
Nu aanvragen Meer informatie

Welkom, Youfone: de nieuwste operator in België!

De Belgische telecom-markt is een nieuwe operator rijker: Youfone kondigt immers aan om vanaf april 2021 mobiele producten aan te bieden aan Belgische consumenten!

Wie af en toe in Nederland vertoeft zal Youfone ongetwijfeld bekend in de oren klinken: bij onze noorderburen is Youfone immers al sinds 2008 actief! De operator telt er maar liefst 400 000 klanten, en is daarmee meteen de grootste, onafhankelijke operator van Nederland.

In België hoopt men natuurlijk op een even groot succes: met een aantrekkelijk aanbod van volledig samen te stellen mobiele pakketten hoopt men de harten van de Belgische GSM-gebruiker te veroveren. Op de website van Youfone kan je kiezen uit een combinatie van meerdere hoeveelheden data, en dat telkens in combinatie met een beperkt aantal SMS-berichten en belminuten, of onbeperkt belplezier.

Alle Youfone-producten kan je ook vergelijken met het reeds bestaande telecom-aanbod op in onze prijsvergelijker. We lichten enkele interessante aanbiedingen uit, een vergelijken ze met het bestaande aanbod:

Ontdek het volledige Youfone-aanbod hier.

Klanten zullen blij zijn te vernemen dat Youfone een samenwerking aanging met Proximus en dus gebruik maakt van één van de snelste en meest stabiele draadloze netwerken van het land!

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Base 6 GB + onbeperkt bellen en sms’en € 15 / maand
€ 11 / maand
Levenslang 25% korting!
Nu aanvragen Meer informatie
Mobile Vikings 15 GB + onbeperkt € 15 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Hot 10 GB € 18 / maand Nu aanvragen Meer informatie