Orange introduceert Go-abonnementen!

Vernieuwing bij Orange! De bontige beestenboel aan abonnementen, met klinkende namen zoals Dolfijn, Koala en Arend, verdwijnt en maakt plaats voor een nieuwe lijn: de Go-abonnementen. Concreet wordt het aanbod daarmee afgeslankt tot vier mobiele abonnementen, die indien gewenst gecombineert kunnen worden in een Duo of Trio-pack. Het beperkter aantal abonnementen zou alleszins duidelijker moeten maken voor klanten welke abonnementen binnen het aanbod meer of minder bieden.

En dat zal vooral meer zijn: met name de mobiele data die inbegrepen is neemt toe voor bestaande klanten. Kijk maar naar Koala: dat abonnement bood tot voor kort 4 GB aan data, maar maakt in de nieuwe vorm (Go Plus) klanten blij met maar liefst 5 GB data. De prijs blijft daarbij ongewijzigd staan op 20 euro per maand. Voor nieuwe klanten is er bovendien  een welkomstaanbod van 50% korting gedurende de eerste drie maanden.

Aan de packs (Duo en Trio) verandert er niets, deze blijven bestaan. Wel verdwijnt de verdubbeling van de datalimiet zoals we die in deze packs kenden. In dat geval kunnen klanten zich dus best informeren of de datalimiet in hun nieuwe pack nog steeds aan de vereisten voldoet – Orange zelf raadt aan om, indien nodig, van pack te veranderen – bijvoorbeeld door Love Duo of Trio te combineren met Go Intense in plaats van Go Plus.

Waarin onderscheidt Orange zich van haar concurrenten? In het gebruik van meerdere simkaarten op één abonnement. De standaard abonnementsprijzen gelden immers voor één simkaart – wie een tweede of derde simkaart wil toevoegen, voor zoon- of dochterlief, man of vrouw, doet zijn voordeel doordat de prijzen per simkaart dalen naarmate je er meerdere bestelt. Go-Intense, standaard aan € 30 per maand voor de eerste sim, kost voor 2 en 3 simkaarten bijvoorbeeld slechts € 21 per simkaart per maand. Ook Go Intense gaat van 40 euro per simkaart per maand naar 31 per simkaart per maand. De datalimiet wordt daarbij niét verdeeld over de simkaarten, elk krijg nog steeds 15 GB of een onbeperkte datalimiet.

De opmerkzame lezer merkt op dat dit voordeel enkel van toepassing is voor Go Intense en Go Unlimited – voor Go Light en Go Plus, de kleinere abonnementen, is er geen schaalvoordeel merkbaar voor het afnemen van meerdere simkaarten. Daar kost een simkaar respectievelijk 10 of 20 euro per maand, ook als je er meerdere afneemt.

Een overzicht van de abonnementen vind je hieronder terug.

1 sim, per maand  2 of 3 sims, per maand (per sim) Mobiele data (per sim) Mobiele data (per sim)
Orange Go Light € 10 € 10 0,5 GB 90 minuten
Orange Go Plus € 20 € 20 5 GB Ongelimiteerd
Orange Go Intense € 30 € 21 15 GB Ongelimiteerd
Orange Go Unlimited € 40 € 31 Ongelimiteerd Ongelimiteerd

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Scarlet Red 1 GB € 8 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Mobile Vikings 4 GB + 150 min € 10 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Orange Go Light € 12 / maand
€ 9 / maand
gedurende 6 maanden
Nu aanvragen Meer informatie