Scarlet stopt met prepaidkaarten

Scarlet zal vanaf 30 november geen prepaidkaarten meer ondersteunen, en bestaande klanten aansporen om de overstap te maken naar een abonnement. Herladen kan voor bestaande klanten nog tot 31 oktober, waarna het krediet tot 29 november opgebruikt kan worden.

De wijziging komt echter niet als een verrassing – sinds september 2017 worden prepaid simkaarten niet meer verkocht door het Scarlet, waardoor een uitdoofscenario reeds was ingezet. Bestaande klanten konden tot nu toe echter hun bestaande prepaid kaart blijven gebruiken. Daarin komt deze herfst dus verandering.

Scarlet meldt nog een paar duizendtal klanten te hebben die gebruik maken van een prepaidkaart. Zij zullen binnenkort op de hoogte worden gebracht van de wijziging, en een voorstel ontvangen om over te stappen naar een mobiel abonnement.

Welke alternatieven heb je als klant?

Voor vele klanten kan het lonen om zorgvuldig na te gaan welke abonnementen er allemaal op de markt zijn – als je dan toch moet veranderen, dan kies je maar beter een abonnement uit dat aan je eisen voldoet.

We hebben aan de hand van het huidige aanbod de meest voor de hand liggende alternatieve abonnementen op een rij gezet voor klanten die nu gebruik maken van Scarlet’s prepaid aanbod.

Blijven we binnen het aanbod van Scarlet, dan zien we de abonnementen Scarlet Red (€ 8) en Scarlet Hot (€ 18) terug. Bij beide abonnementen krijg je als klant meer belminuten dan voorheen in verhouding met hun overeenkomstige prepaid abonnementen, je krijgt er als klant bovendien ook data bij (0,5 GB of 3 GB respectievelijk). Voor vele gebruikers zal dat een nieuwe ervaring zijn, ongeacht het abonnement. Wie vanaf nu zijn eerste stappen wil zetten in het mobiele surfen, zal echter eerder zijn gading vinden bij Scarlet Red met toevoeging van 1 GB extra data. Niet alleen is 1,5 GB aan data net genoeg om je eerste stappen te zetten, het is bovendien € 5 per maand goedkoper dan Scarlet Hot, dat je meteen met 3 GB aan data voorziet.

Kijken we buiten Scarlet, dan zien we vooral Orange Kolibrie en Proximus Mobile 10 als uitdagers. Voor respectievelijk € 8 en € 10 euro per maand krijg je 90 belminuten, onbeperkt SMS’en en een bescheiden portie data.

Is data belangrijker dan bellen, dan kan je voor een luttele € 10 euro ook terecht bij Mobile Vikings, dat je 1 GB en onbeperkt SMS’en aanbiedt, maar wel slechts 50 belminuten per maand.

Prijs per maand Belminuten SMS-berichten Data
Scarlet prepaid (stopt 30 november) € 8 100 minuten naar Scarlet mobiel 100 Geen
€ 15 Onbeperkt naar Scarlet mobiel 1000 Geen
Scarlet Red € 8 150 minuten Onbeperkt 0,5 GB
Scarlet Red 1,5 GB € 13 150 minuten Onbeperkt 1,5 GB
Scarlet Hot € 18 Onbeperkt Onbeperkt 3 GB
Orange Kolibrie € 8 90 minuten Onbeperkt 0,1 GB
Proximus Mobile 10 € 10 90 minuten Onbeperkt 0,25 GB
Mobile Vikings € 10 50 minuten Onbeperkt 1 GB
Orange Dolfijn € 15 150 minuten Onbeperkt 1,5 GB
Mobile Vikings € 15 50 minuten Onbeperkt 5 GB
Mobile Vikings € 15 150 minuten Onbeperkt 2 GB
Mobile Vikings € 15 Onbeperkt Onbeperkt 1 GB
Proximus Mobilus S € 15,99 120 minuten Onbeperkt 1,5 GB
Telenet King € 16 150 minuten Onbeperkt 1,5 GB

Bekijk ook deze gelijkaardige producten:

Youfone 4 GB + 200 min € 7 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Scarlet Red 1 GB € 8 / maand Nu aanvragen Meer informatie
Youfone 6 GB+ 200 min € 9 / maand Nu aanvragen Meer informatie