Orange duikt met Internet Home onder prijzen concurrentie

Een abonnement met enkel breedband internet, zonder bijkomende diensten maar aan vlijmscherpe prijzen. Met dat aanbod bewijst Orange Belgium vandaag dat het maar al te graag een challenger wil zijn voor grotere spelers zoals Telenet en Proximus. Met de introductie van het nieuwe abonnement “Orange Home Internet” zet Orange dan ook een uitermate interessant product in de markt voor kabelknippers.

Wat zijn kabelknippers?

Kabelknippers, dat zijn klanten die afstappen van het klassieke televisie-abonnement en voortaan alle media via het internet consumeren. Nu de klassieke zenders de weg naar het wereldwijde web hebben gevonden en hun programma’s ook online aanbieden op platformen als VRT Nu en VTM Go, en dat bovendien gratis, vervalt voor vele klanten immers de noodzaak naar digitale televisie.

Home Internet van Orange

Wie zonder digitale televisie kan, zal in “Home Internet” van Orange een scherp geprijsd abonnement terugvinden: voor slechts 40 euro per maand kan je al intekenen en geniet je van onbeperkt surfen. Dat is aanzienlijk goedkoper dan concurrenten Proximus en Telenet, waar onbeperkt surfen respectievelijk 10 en 15 euro meer kost. Op jaarbasis kan je dus al snel € 120 tot € 180 euro uitsparen door naar dit abonnement van Orange over te stappen.

Lagere prijzen, maar ook trager download en uploaden

De voordelen beperken zich evenwel tot de lagere prijs. “Home Internet” biedt namelijk een relatief lage download- en uploadsnelheid aan in vergelijking met de concurrentie. Downloaden kan aan 100 Mbps en uploaden aan 5 Mbps. Bij Proximus heb je, voor een iets duurder product dus, een identieke downloadsnelheid, maar kan je wel vier keer zo snel bestanden naar het internet versturen (uploaden), aan 20 Mbps. Telenet biedt ook sneller downloaden aan, met 300 Mbps maar liefst driemaal zo snel als Orange met dit abonnement. Ook bij Telenet kan uploaden aan 20 Mbps, net zoals bij Proximus.

Voor wie snelheid belangrijk is, biedt Orange wel de optie “Internet Boost” aan, waarmee de snelheden gevoelig worden verhoogd. Voor slechts 15 euro extra per maand krijg je een downloadsnelheid tot 400 Mbps, en kan je uploaden aan 40 Mbps. Zo krijg je qua snelheden opnieuw een concurrentieel aanbod, vaak zelfs sneller dan concurrerende producten, al verga je zo wel voor een stuk het prijsvoordeel.

Onbeperkt, maar met mate

Let ook op wat “onbeperkt surfen” betreft, want net zoals bij de meeste andere providers gelden er in praktijk ook limieten bij Orange: de downloadsnelheid van 100 Mbps wordt vertraagd zodra je als klant meer dan 750 gigabyte hebt verbruikt tijdens de piekuren . Telenet gebruikt een gelijkaardige limiet op haar “onbeperkte” internet, bij Proximus ligt de limiet aanzienlijk verder, op 3 terrabyte.

Toch (nog) geen kabelknipper?

Ben je nog niet klaar om je digitale televisie vaarwel te zeggen, dan kan “Home Internet & TV” van Orange misschien interessant voor je zijn. Ook dat abonnement is nieuw, en biedt je naast het onbeperkte internet dat we hierboven al bespraken ook 70 televisiekanalen. Maandelijks komt “Home Internet & TV” neer op 55 euro.