Geen downloadlimieten meer: Proximus steekt klanten een hart onder de riem

De coronacrisis grijpt wild om zich heen, en dat hebben ze ook bij Proximus begrepen. Om klanten een hart onder de riem te steken lanceert de provider nu verscheidene initiatieven: zo geldt er bijvoorbeeld geen downloadlimiet meer voor residentiële internet-abonnementen.

Maar daar blijft het niet bij! Leest u mee?

Waarom kondigt Proximus deze voordelen aan?

De huidige crisis impacteert ons allemaal, zowel bij de huis, tuin- en keukengebruiker als bij de professionele aannemer. Bovendien vindt er een verschuiving plaats naar thuiswerken, waardoor het internetgebruik verandert. Voor degenen die niet van thuis uit kunnen werken, is connectiviteit en bereikbaarheid nu belangrijker dan ooit tevoren. En ook gehele sectoren, zoals de horeca, de cultuursector en de media, krijgen financieel de wind van voren.

Geen downloadlimiet meer bij Proximus? Wat nog meer?

De aanpassingen richten zich op een breed publiek, en bevoordelen zowel residentiële klanten (gezinnen en “gewone” klanten), maar ook bedrijven en ondernemers. We overlopen even het overzicht van de aankondiging:

  • De downloadlimiet voor residentiële internet-abonnementen wordt opgeheven.
  • Leerlingen en studenten die thuis niet over een internetaansluiting beschikken, kunnen beroep doen op toegangscodes voor publieke wifi-netwerken die door Proximus worden verdeeld.
  • Personeel in de gezondheidszorg krijgt 10 GB extra mobiele data ter beschikking.
  • Horeca-uitbaters krijgen één maand korting op abonnementen die door de verplichte sluiting ongebruikt blijven.
  • Op Proximus Pickx, het televisieplatform van de telecomgroep, worden speciale livekanalen ingericht waarop de cultuursector creatieve uitzendingen kan delen.

Kanttekening bij deze boodschap is wel: met uitzondering voor de korting voor horecaklanten is uit de aankondiging niet af te leiden of het hier om een tijdelijke reeks maatregelen gaat.

Proximus-verkooppunten vanaf maandag gesloten

Proximus kondigt deze boodschap niet met de grote trom aan, maar meldt het nieuws in de introductie bij haar kwartaaloverzicht.

Opvallend is dat Proximus geen officiële aankondiging van een (tweede) lockdown afwacht, maar nu al communiceert dat het vanaf maandag al haar winkels zal sluiten. Klanten die beroep willen doen op medewerkers of ondersteuning kunnen echter nog steeds via de digitale kanalen of telefonisch beroep doen op de Proximus-klantendienst.