Telenet vernieuwt productaanbod: geen surflimieten meer!

Het is een opvallende zet van Telenet: nadat de populaire provider een hele tijd vasthield aan haar productbundels onder de WIGO en YUGO-noemer, gooit men nu het roer om met de introductie van Telenet ONE.

Voor klanten betekent het alvast dat men nu minder lang zal moeten zoeken naar een passend product: met ONE bepaalt de Telenet-klant namelijk zelf wat hij of zij toevoegt kwa diensten. Je kan kiezen uit twee basisformules: Telenet ONE en Telenet ONEup, waarbij je oftewel aan 150 Mbps oftewel aan een razende 1Gbps kan surfen vanuit je zetel. Onderweg val je terug op een 4G-verbinding (al is ONEup wel 5G-ready) en surf je aan 30 Mbps – wat ons nog altijd meer dan voldoende lijkt!

Het valt je misschien op dat we tot nu toe nog geen downloadlimieten hebben vermeld, en dat klopt: de limieten gaan op de schop. Surfen is vanaf onbeperkt, of alleszins zolang de kleine lettertjes van de Fair Use Policy (FUP) het toelaten. In praktijk betekent dat een downloadlimiet van 3 TB per maand (let op: terabyte, dus omgerekend meer dan 3 000 GB!) tijdens de piekuren van ’s middags tot middernacht. Voor mobiel datagebruik heb je zo’n 40 GB ter beschikking. Overschrijd je deze limieten, dan wordt je snelheid herleid naar 512 kbps tot het einde van de (factuur)maand.

De flexibiliteit trekt zich bovendien door naar mobiel bellen: de ONE en ONEup-abonnementen zijn vrij uit te breiden met meerdere mobiele simkaarten, die dan elk over 40 GB datavolume beschikken. Bellen en SMS’en, zeg je? Jawel: ook hier zeggen we de limieten vaarwel en bellen we vanaf nu onbeperkt. Een klassieke telefoonlijn is vanaf nu een gratis optie.

Ten slotte kan je ook nog eens kiezen wat voor televisiekijker je bent, en het Telenet-abonnement aan je noden aanpassen: de klassieke TV-kijker die graag alle zenders bekijkt via een decoder zal zijn gading vinden in Telenet Iconic TV. Ben je echter een fervente streamer, dan kan je besparen door Flow TV te kiezen: voor slechts € 9,50 per maand kijk je naar 14 zenders in HD, en dat op al je apparaten.

Vergelijken we het nieuwe aanbod van Telenet met dat van andere providers, dan zien we een zeer gelijkaardig voorstel bij Proximus met haar Flex-abonnementen, en bij Orange met haar LOVE-bundels. Ook daar kiezen klanten voor een aanpak op maat, en kiest men zelf hoe het gewenste product eruit ziet. De prijzen van Telenet ONE zijn echter zeer competitief in de markt gezet, waardoor het voor consumenten absoluut de moeite loont om te vergelijken of hun huidige provider nog wel het best aan hun wensen voldoet.